GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Nisan 2024 Pazartesi 14:21

Bu kez pankartı Borsa sallandırdı... Belediyeye isyan!

Ödemiş'te geçtiğimiz günlerde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan Ödemiş Ticaret Borsası, fuarda Ödemiş Belediyesi'ne tepki gösteren pankartlar astı.

Ödemiş Ticaret Borsası, Tarım ve Hayvancılık Fuar'ında Ödemiş Belediyesi'ne tepki gösteren pankartlar astı.

Yerel Güç'te yer alan habere göre Borsa tarafından yapılmak istenen projelerin reddedildiği, arazilere 18. Madde'nin uygulandığı ve şehir merkezinde kalan yerlerinin sanayi alanı olarak bırakıldığını belirtildi.

Borsanın proje görselleriyle birlikte pankartlarda şu ifadelere yer verdi:

"Ödemiş Ticaret Borsası'nın istemiş olduğu projeler red oldu. Arazimize Ödemiş Belediyesi tarafından 18. Madde uygulandı. Şehir merkezinde kalan yerimiz sanayi alanı olarak bırakıldı. İsteklerimizi reddettiler. Keyfi olarak 18. Madde uyguladılar. Arazimizin üst tarafındaki tarım arazilerini mesken konut alanına açarak %100 imarlı yerimizden yeşil alan aldılar."

"2012 yılında 4 yıllık fakülte yapılmak üzere yapılan projemiz Ödemiş Belediyesi tarafından red edildi."

"5 sene boyunca Ödemiş Belediyesi İmar Komisyonu ile birlikte çalıştığımız üzerinde mutabık kaldığımız projelerimiz şehir plancısına çizdirilip bedeli belediye tarafından borsamıza ödettirilerek, 5 yıl çalıştıktan sonra Ödemiş Belediyesi tarafından red edilmiştir."