GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Mayıs 2023 Cuma 09:31

Bu kez Manisalılar... Karaburun'da yaşam alanı daralıyor!

Manisaspor Kulübü’nün bir dönem başkanlığını da yapan Kenan Yaralı’ya ait şirket Karaburun’da güneş enerji santrali dikmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Rüzgâr enerji santrallerine karşı bölge halkının tepkileri ile pek çok kez gündeme gelen Karaburun, bu kez güneş enerji santrallerinin (GES) hedefinde. Özel Çevre Koruma Bölgesi olmasına rağmen yüzde 89’u RES’lere tahsis ilçede yeni GES girişimleri için çevresel etki değerlendirme süreci başlatıldı.

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilçenin Küçükbahçe Mahallesi sınırları içerisindeki 30 bin metrekarelik alanda yeni bir GES kurulması ilk onayı verdi. 100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda tarım arazisinde kalan iki parsele 3 MWm / 2,5 MWe gücünde santral kurulması hedefleniyor.



67 milyon 841 bin TL yatırım yapma hazırlığında bulunan şirket santral alanına 5 bin 500 güneş paneli dikilmesi amaçlanıyor. Güneş enerji santrali hayata geçerse Karareis Mahallesi’ne 660 metre uzaklıkta yer alacak.

Başvuruyu yapan şirket Teknika Plast Teknik Kalıp Plastik, santraldan elde edilmesi planlanan elektriği Manisa TSO Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında kullanmayı planlıyor.



Ticaret Sicil Gazetesi’nin kayıtlarında şirketin sahibi Kenan Yaralı olarak kayıtlı. Yaralı, uzunca Manisaspor Kulübü’nün de yönetim kurulu başkanlığını yaptı.