GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 13:27

Bornova’da gözler başkanlık koltuğunda… Kimlerin ismi ön plana çıkıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde mahalle delege seçimleri tamamlanırken sırada ilçe başkanlığı yarışı var. Aday adayı bolluğunun da yaşandığı Bornova'da da kıyasıya rekabet bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde bir ilçede rekabet ve tartışmalar yaşandı. Delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Bornova’da da ilçe kongresi süreci başlamış oldu.

MEVCUT BAŞKAN ‘DEVAM’ DİYECEK
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Meclis Üyesi Ulaş Polat ile Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila’nın desteklediği iddia edilen mevcut İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın yeniden aday olması bekleniyor.

KULİSLERDE ADAY BOLLUĞU
Çapın’ın yanı sıra bir çok isim de ön plana çıkıyor. CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun yengesi Selma Nalbantoğlu’nun geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de ilçe başkanlığına aday olmak istediği öğrenildi. İlçede ayrıca eski Meclis Üyesi Etem İnal, İl Disiplin Kurulu eski üyesi Fikret Vatansever, Okan Balcıoğlu ve eski ilçe başkanı Asım Güven’in isimlerinin de ilçe başkanlığı için aday adayı listesinde yer aldığı öğrenildi.