GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2016 Salı 21:41

Beştepe'deki sürpriz zirvede neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Beştepe'de kabul etti. Erdoğan-Yıldırım arasındaki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Beştepe'de kabul etti.

Erdoğan-Yıldırım arasındaki görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. 

Başbakan Binali Yıldırım görüşme sonrasında CNN Türk ekranlarındaki Gündem Özel programında bu sürpriz görüşmeye dair de ayrıntıları paylaştı.

Başbakan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme konusunda 'Son günlerde yaşanan terör hadiseleri ve YAŞ atamaları konuşuldu' dedi. 

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 'KHK bugüne kadar 3 tane çıktı, bundan sonra da çıkacak. Önümüzdeki günlerde yeni bir KHK yayınlanacak, onunla ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dahil olacak konular hususunda çalışılıyor, birkaç güne kadar toparlanmış olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde, terör hadiseleri ve YAŞ sonrasında malum jandarmada, TSK'da terfiler, tayinler oldu. O personel normalde diğer yıllarda hep 30 Ağustos'ta devir teslim yapılırdı ama bu sene hem şurayı öne aldık hem de görev yerlerine gitmeleri için 48 saat süre tanıdık. Yarın itibariyle bu süre tamamlanacak. Bütün atanan komutanlar görev yerlerine gidecekler ki zaafiyet oluşmasın.' 

Başbakan Binali Yıldırım, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkumay'a bir geçmiş olsun ziyareti gerçekleştireceğini de belirtti.