GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2016 Salı 15:46

CHP'nin İzmir mitingine AK Parti de katılıyor!

Taksim’den Gündoğdu’ya taşınacak CHP'nin Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne AK Parti İzmir Teşkilatı'ndan a katılım olacak.

EGEDESONSÖZ – CHP’nin 4 Ağustos Perşembe günü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne AK Parti'den de destek geldi. 

- 4 AĞUSTOS TEYAKKUZU: SENDİKALAR TAM KADRO KATILIYOR… 

Taksim’deki büyük buluşmada olduğu gibi CHP İzmir İl Örgütü’nün de mitingde parti amblemli bayraklar bulunmayacağını ve sadece Türk Bayrakları’yla katılım anonsu yapmasının ardından diğer siyasi partilere de resmi davet olmasa da çağrı gitmişti. 

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican bu çağrıya olumlu yanıt geldi. 



DAVETE GEREK BİLE YOK… 
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Demokrasi adına yapılan bir mitinge katılmamız kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasi adına yapılan her etkinliğe katılırız. Davet edildik ya da edilmedik diye sorgulamayız bile. Demokrasi adına yapılan her şeyde mutlaka oluruz. Bunu demokrasinin bir gerekliliği olarak düşünüyoruz. Demokrasi için, vatan için yapılıyorsa sorgusuz sualsiz davet ettiler, etmediler diye bakmadan gideriz” ifadelerini kullandı.

HDP İzmir'den yapılan açıklamada ise "Perşembe günü İzmir'de gerçekleşecek olan CHP mitingine İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ortak katılım sağlayacaklardır. HDP olarak özel bir katılım sağlanmayacaktır" denildi. 

CHP’nin Taksim Mitingi’ne AK Parti üst düzey yöneticilerinden oluşan bir temsilci heyetiyle katılım göstermişti. İzmir’de de AK Parti ile HDP’nin mitinge temsilci göndermesi bekleniyor. 

Öte yandan MHP İl Teşkilatı’ndan CHP’den resmi davet gelmediği ve katılım kararı alınmadığı yönünde bir açıklama geldi.