GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
2 Mart 2022 Çarşamba 16:54

Benzin ve motorinde büyük zam beklentisi!

Akaryakıt fiyatları zam haberleri geçtiğimiz haftadan beri gündemden düşmüyor. Şubat ayının 25'inde benzin ve motorin fiyatlarına gelen büyük zammı 1 Mart tarihli akaryakıt indirimi takip etmişti. Benzin ve motorin fiyatlarına zam geleceği yönündeki iddialar çoğalınca araç sahipleri benzin ve motorine zam mı geldi sorusunu gündeme getirdi.

Benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar ekonomi piyasalarının gündeminde. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yayınlanan duyurulara göre benzin fiyatlarına 26 Şubat'ta gelen 1,61 liralık zammı 1 Mart tarihli 23 kuruşluk indirim takip etmişti. Motorin fiyatlarına gelen 26 Şubat tarihli 1,51 liralık zammı ise 1 Mart tarihli 96 kuruşluk indirim izledi. Akaryakıt fiyatları şimdi de yeni bir zam haberiyle gündemde. Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılacağı konusundaki iddiaların ardından gündeme gelen benzin ve motorine ne kadar ve ne zaman zam gelecek sorusu merak ediliyor. ?

BENZİN VE MOTORİNE ZAM VAR MI?
Enerji piyasalarının öncüsü olan pek çok şirket benzin ve motorin fiyatları için zam beklendiğini duyurdu ancak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bir zam duyurusu yapmadı.  

BENZİNE VE MOTORİNE ZAM BEKLENTİSİ 
Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle yönünü yukarı çeviren petrol fiyatlarıbenzinde ve motorinde zam beklentisi doğurdu. Benzin ve motorin zammına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişi enerji fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün de yüzde 5 değer kazanarak 110 doları aştı.

Böylece petrol fiyatı Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Rusya'nın işgal girişimi öncesi brent petrolün varil fiyatı 94 dolar civarındaydı. Yani savaş başladığından bu yana petrol fiyatında yüzde 17'lik artış yaşandı.?

GÜNCEL MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından alınan bilgiye göre, benzinde ve motorindeki indirimin ardından Ankara'da ortalama 17,10 liradan satılan motorinin litre fiyatı 16,14 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul'da 17,01 liradan 16,05 liraya, İzmir'de 17,10 liradan 16,14 liraya indi.

Ankara'da ortalama 16,88 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 16,65 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 16,79 liradan 16,56 liraya, İzmir'de 16,90 liradan 16,67 liraya indi.?