GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Şubat 2022 Cumartesi 08:37

Bayraklı vergi borçları için harekete geçmişti... Komisyonlar kararını verdi!

Artan vergi borcunu ödeyebilmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan ve çeşitli büyüklüklere sahip olan birçok taşınmazını Maliye Hazinesi'ne devretmek için geçtiğimiz ay düğmeye basmıştı. İlgili gündem maddelerini görüşen Plan ve Bütçe, İmar, Hukuk, Eğitim Komisyonları devirlerin gerçekleşmesini oy birliği ile kabul etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Koronavirüs salgını ile birlikte artan girdi maliyetleri ve azalan gelirleri sonrası belediyeler özellikle kamuya olan borçlarını ödeyebilmek için mülkiyetinde bulunan taşınmazlar için devir yöntemini tercih etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda da çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, belediyenin vergi borçları nedeniyle bünyesinde yer alan Salhane Mahallesi'ndeki 2 bin 163,24 metrekare, Mansuroğlu Mahallesi'ndeki 910 metrekare, Manavkuyu  Mahallesi'ndeki 5 bin 916.75 metrekarelik taşınmazın belediyeye ait olan  794,02 metrekare yüzölçümlü hissesi bulunan taşınmazını Maliye Hazinesi'ne devretmek için düğmeye basmıştı.

KOMİSYONLARDAN ONAY GELDİ
Şubat ayı olağan Meclis oturumunda Plan ve Bütçe, İmar, Hukuk, Eğitim Komisyonları'na gönderilen ilgili gündem maddesi hakkında ise komisyon üyeleri kararını verdi. Bayraklı Belediyesi'nin borç yükünü azaltmak için yapmayı planladığı tahsisi görüşen komisyon üyeleri, devrin yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

Komisyonlardan oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesinin meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi halinde, Bayraklı Belediyesi'nin borçlarında azalma olması bekleniyor.