GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Şubat 2022 Cumartesi 08:36

Karabağlar borçlanmaya gidiyor… 41 milyonluk kredi gündemde!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyenin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla yurtiçi bankalardan faiz dahil 41 milyon TL kredi kullanmak için meclis üyelerinden yetki isteyecek.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunun gündem maddeleri yayınlandı. 1 Mart Çarşamba akşamı toplanacak mecliste ilçeye ilişkin pek çok gündem ele alınacak ve meclis üyelerinin onayına sunulacak.

Meclise sunulacak olan önergeler arasında borçlanma talebi de yer aldı. Karabağlar Belediyesi yönetimi, belediyenin görev ve hizmetlerinin yerine getirebilmek, yatırım, cari ve vergi borçlarının ödeyebilmek ve mali yapısını güçlendirmek amacıyla meclis üyelerinden kredi kullanmak için yetki isteyecek.

ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ
Talep edilen kredi miktarı ise  faiz dâhil en fazla 40 milyon 926 bin 456 lira 72 kuruş. Karabağlar Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın Ekim ayında onaylanan 2022 yılı bütçesinde belediyeye 35 milyonluk borçlanma yetkisi öngörülmüştü. Borçlanma yetkisindeki 6 milyonluk artış dikkat çekti.  

Meclis gündeminde yer alan başkanlık önergesi şu şekilde:
Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak, yatırım, cari ve vergi borçlarının ödenmesinde kullanılmak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla yasal sınırlar içerisinde faiz dâhil en fazla 40.926.456,72.-TL olarak alınacak kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karabağlar Belediye Başkanına yetki verilmesi hk. (Mali Hizmetler Md.)