GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Kasım 2020 Pazartesi 21:13

Bayraklı'da 'acı' meclis: Zor bir süreçten geçiyoruz!

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nin ilk oturumunda konuşan Bayraklı Belediyesi Başkanvekili İrfan Önal, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Bayraklımız’da yıkılan binalar oldu. Bu alanlarda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Umuyoruz ki enkaz altındakiler sağ kurtulur" ifadelerini kullandı. 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısınım ilk oturumu tamamlandı. 

Meclise Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal'ın yokluğunda, Grup Başkanvekili İrfan Önal başkanlık yaptı. 

Meclisin gündeminde, İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde gerçekleşen 6.6 deprem vardı. Birçok civar ilden de hissedilen depremden en çok etkilenen ilçe Bayraklı olmuştu. Yaşanan felaket sonrası Bayraklı'da çok sayıda bina yıkılırken, 91 kişi de hayatını kaybetti. 

ÖNAL: KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Deprem hakkında konuşan CHP'li İrfan Önal, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bayraklımız’da yıkılan binalar oldu. Bu alanlarda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Umuyoruz ki enkaz altındakiler sağ kurtulur. Alanda herkes elinden geldiğince çalışıyor. Güzel bir dayanışma örneği sergileniyor İzmir’imiz ve Bayraklı’mız. Tesellimiz sağ kurtulanlar, umarım daha fazla kişi kurtarılır” dedi.

AKTAŞ: ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR 

Uzun bir zamandır bu büyüklükte bir deprem yaşanmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş: “Bundan sadece depremi yaşayan bölgeler değil tüm İzmir ve Türkiye etkilendi. Hem hasar olarak hem duygusal olarak. Sahada devlet olarak, Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak sahada gereken yapıldı. Mutlaka ufak tefek eksiklikler olacaktır, onlar da tamamlanacaktır. Bundan sonra da bizi zorlu süreç bekliyor. Çünkü bu 3-5 günlük durum değil. Çadır kentler kuruldu, yakında konteynır kentlere dönüşecek. Sonrada yerinde inanların evleri yapılacak ve vatandaşların evlere geçmesi sağlanacak. 3 gündür yaşanılandan hepimiz ders aldık. Hepimiz daha iyi bir koordine ile vatandaşımızın siyasi görüş yapmaksızın daha etkili bir şekilde saha da olacağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tedavisi devam edenlere de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HÜR: HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINDA YANLARINDA OLACAĞIZ 

CHP Grup Başkan Vekili Emel Aslan Hür ise, “Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, tedavisi devam edenlere ise acil şifalar diliyorum. Bu deprem nedeniyle çok zor bir süreçten geçiyoruz. Evleri yıkılan vatandaşlarımız çok zor durumdalar. Onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bizim yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye personellerine, Türkiye’nin dört bir yanından gelen STK’lara, kurtarma ekiplerine, ilçe belediyelerine ve destek olmak için gelen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, milletvekillerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve diğer siyasi temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Başkanımız Serdar Sandal’a ve personelimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yanında olacağız. Biz sahalardayız, sahalara, alanlara, görev yerlerimizde gitmek istiyoruz. Bize böyle günler yaşatmasın bir daha” şeklinde konuştu.