GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Kasım 2020 Pazartesi 19:05

Konak Meclisi'nde gündem deprem: Bina envanteri bir an önce çıkartılmalı!

Mecliste deprem konusunda alınması gereken önlemlere dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bundan sonra özellikle zemin katlarla ilgili, depremde çöken katlara baktığımızda hem 92 yılı öncesi yapıldığı hem de zemin katlarda bazı kolon kesilmeleri olduğu yönünde gelen bilgiler var. Bunlar binanın geleceğini etkiliyor. Bu binaların envanterlerinin çıkartılması konusunda Büyükşehir'in de çalışmaları var. Bir an önce bunlar çıkartılmalı" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin birinci oturumu İzmir Kültürpark Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirildi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleştirilen meclisin gündeminde İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem vardı.

Meclisin başlangıcında İzmir depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

BATUR: BİR AN ÖNCE ALANA GİTMEK İSTİYORUZ

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Geçtiğimiz cuma günü İzmir'imiz bir deprem felaketi yaşadı. Şu zamana kadar 91 vatandaşımız hayatını kaybetti. İzmir deprem gerçeği ile yüzleşti. 6.6 deniyor ancak bilim insanları 7 ye kadar çıktığını söylüyor.  İlçelerimizden en fazla hasar maalesef Bayraklı'da. Yıkılan yapılarımız oldu. Hem merkezi hükümetin hem de yerel hükümetin yapılanması, ortak kararlar alması burada yaşayan insanlara hizmet yapılması konusunda daha iyi noktada. Bundan sonra özellikle zemin katlarla ilgili, depremde çöken katlara baktığımızda hem 92 yılı öncesi yapıldığı hem de zemin katlarda bazı kolan kesilmeleri olduğu yönünde gelen bilgiler var. Bunlar binanın geleceğini etkiliyor. Bu binaların envanterlerinin çıkartılması konusunda Büyükşehir'in de çalışmaları var. Bir an önce bunlar çıkartılmalı. Meclis olarak bizlerde de ne kararlar alınması gerekiyorsa bir an önce alınmalı. Diğer konular bir sonraki meclisimizde konuşacağız. Bu meclisimizde bir an önce tamamlayıp tekrar alana gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ASLAN: KARARLARIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Abdül Batur'un ardından söz alarak konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, kentsel dönüşüm alanında atılan adımların önemini anladıklarını söyledi. Aslan,  "Maalesef bu deprem İzmir'i buldu. 91 ölümüz var ve maalesef bunun yanında birçok yaralımız var. Depremden hemen sonra yerinde gerekli tedbirleri alan, her türlü yardımları hızlıca sağlayan başta Konak Belediyesi olmak üzere herkese teşekküre ediyoruz. Bu deprem bize bazı gerçekleri daha iyi hatırlattı. Geçtiğimiz mecliste kentsel dönüşüm ile ilgili bazı kararlar aldık ve bunun ne kadar önemli olduğunu daha net bir şekilde gördük. Oldukça radikal kararlar almak zorundayız. Bu tür günlerde iktidarı ve muhalefeti ile kenetlenmemiz çok önemli. Bunun siyaseti yoktur. Bu hepimizi ilgilendiren bir konu olduğu için el birliği ile mücadele etmeliyiz. Bazı sorumsuz kişilerin bazı paylaşımları olmuştur. Bunların asla kabul edilebilir tarafı yoktur" diye konuştu.

ÖZEN: TEK SES TEK NEFES OLUNMALI

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise bu zamanlarda tek ses ve tek nefes olunması gerektiğini söyledi. Özen, "Çok büyük bir acı yaşadık. Deprem ülkemizi çok büyük sarstı. Depremde vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralananlara da geçmiş olsun diyorum. Tek ses tek nefes olmamız gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum" dedi.