GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Nisan 2023 Cuma 13:50

Bayraklı Adliyesi’nde ‘köpeğe işkence’ gerginliği!

Buca’daki köpeğe işkence eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunmak için İzmir Adliyesi’ne giden bir grup hayvan hakları savunucusu kişinin savunmasını da görmek isteyince adliyede kısa süreli gerginlik yaşandı.

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ – İzmir’in Buca ilçesinde bir kişinin köpeğe yapmış işkence görüntüleri vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntü altına alınmıştı. Cani, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Görüntülerde, vatandaşın yerde bulunan köpeği tasmasından çekerek havaya kaldırdığı, ardından da sert bir şekilde beton zemine çarptığı ve daha sonrasında ise köpeği tasmasından zorla sürükleyerek götürmeye çalıştığı yer alıyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken bugün Paw Guards - Pati Koruyucuları Derneği üyeleri, İzmir Adliyesi’ne giderek köpeğe işkence eden kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hayvan hakları aktivistleri savcılığa giderek bu kişinin yazılı savunmasını da görmek istediler. Ancak bu talep savcılık tarafından kabul edilmeyince adliye içerisinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Adliyenin güvenlik görevlileri hayvan hakları aktivistlerini zorla dışarı çıkardı.

Adliye dışına çıkarılan Paw Guards üyeleri eylemlerini burada da sürdürdü. Dernek üyeleri ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları attı.