GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Nisan 2023 Cuma 14:04

Gazeteci Atilla gündeme getirdi… Narlıdere’deki yangında ‘yasak aşk’ iddiası!

İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart’a ait lüks sitede çıkan yangının sebebi araştırılırken Gazeteci Nedim Atilla’nın yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Atilla, “Bir adam evini ateşe vermiş. Oradan büyümüş. Karısını bir adamla yakalamış. Yakın bir arkadaş grubumdan bir kişi özel nedenlerden dolayı dairenin kasıtlı ateşe verildiğini söyledi.  Aynı kişinin yangın söndürme sistemini önceden kapattığı konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Narlıdere ilçesinde Folkart’a ait sitede çıkan yangın kentte paniğe neden oldu.  Can kaybının yaşanmadığı büyük yangın sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşları harekete geçerken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, İZSU Genel Müdürlüğü, AFAD ve Sağlık Bakanlığı ile güvenlik birimleri yoğun çaba gösterdi.  Akşam saatlerinde başlayan yangının tamamen söndürülmesi sabaha kadar sürdü.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken emniyet ve itfaiyenin konuya ilişkin rapor çalışmaları sürüyor. Savcılık talimatıyla güvenlik kamera kayıtlarına da el konulurken trafo, depolama alanı ve elektrik alanı gibi bölgeler incelemeye alındı.  Sabotaj, kasıtlı yangın çıkarma, konutların içindeki eşyaların ateşe verilmesi gibi ihtimaller de kafaları karıştıran konular arasında yer aldı.

Sosyal medya platformları başta olmak üzere birçok watsaap gruplarında olaya ilişkin değerlendirmeler yapılırken Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın paylaşımı dikkat çekti. Atilla, “Bir adam evini ateşe vermiş. Oradan büyümüş. Karısını bir adamla yakalamış…” ifadelerini kullandı.  Gazeteci Atilla’nın kasıtlı yakma ve kundaklama anlamına gelen bu paylamışımı çok sayıdaki platformda konuşuldu.

Watsapp grubundaki paylaşımıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Gazeteci Atilla, öncelikli olarak kullanılan ifadelerin kendisine ait olduğunu söyledi. Atilla, “Narlıdere Folkart’ta yaşayan ve civar evlerde bulunan çok sayıda arkadaşım, dostum var. Bizim kendi aramızda birbirimizi tanıdığımız bir lise grubunda yer alan kişi bu bilgileri doğrudan verdi. Ben meselenin özel nedenlerden dolayı çıktığına inanıyorum. Bu arkadaşım yangını çıkartan kişinin aynı zamanda sitedeki yangın söndürme sistemini de pasif hale getirdiğini anlattı.  İşlem yapılmadan önce yangın sistemi kapatılmış. Zaten böyle bir sitede yangının kısa sürede büyümesi ve hızlıca yayılması teknik olarak mümkün değil.  Ortada kasıtlı bir durum olduğuna inanıyorum” dedi.  Atilla ayrıca, olaya ilişkin değerlendirme yapan yakın arkadaşının ayrıntılı bilgiye sahip olup olmayacağını konusunu bilmediğini söyledi. Atilla, “Bence tarafları ve çıkış sebebini biliyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan itfaiye daire başkanlığı ve emniyetin ön inceleme raporları göre yangının üst katlardan birinde çıkması, elektrik ve trafo gibi yoğun akım yükünün bulunduğu alanların yangının ilk başladığı yerde olmaması gibi konuların ayrıntılı incelendiği belirtildi.