GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Şubat 2016 Cuma 10:01

Bayındır’daki ağaç krizinde 3.raunt: 17 kırmızı işaret!

Aralarında asırlık çınarların da bulunduğu ağaçların yol yapımı nedeniyle kesileceği iddiası AK Parti cephesinden gelen güvencelere rağmen bu kez de kırmızı işaretlerle gündeme geldi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Torbalı-Bayındır Yolu’nun Arıkbaşı Mevkii’nde bulunan anıtsal değeri olan çınar ağaçları seçim öncesinde gündeme geldi.

- CHP'Lİ KADINLAR DESTEĞE GİTTİ!... 

Vatandaşlar binlerce imza toplarken yeni kavşak projesinin revize edilmesini istedi. Bölgeye giderek 1 Kasım’dan önce seçim çalışmaları yaparken konudan haberdar olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın müdahalesi ile kavşak projesinde revizyon yapıldı. Hotar, İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte yeni projeyi tanıtarak toplamda 300 ağacın bulunduğu bölgedeki çalışmaları anlattı.

Aradan geçen zamanda değişiklik yapılan proje uygulamaya konulurken Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Bayındır Belediyesi’nden bazı ağaçların taşınması için izin istedi. Belediye ise müdürlüğe yazdığı yazıda ağaçların anıtsal özelliğinin olduğunu, taşınamayacağını bildirdi. Belediye Başkanı CHP’li Ufuk Sesli imzasıyla CHP İlçe Başkanlığı’da durumu bildiren yazı da yazılınca ortalık karıştı.

CHP cephesinden sert eleştiriler gelirken tepkilere yanıt veren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Nükhet Hotar ile bölgeye gidip yeni kavşak projesini açıklamıştık. Bir değişiklik yok. Taşınacak ağaçların anıtsal niteliği yok. Siyaset yapıyorlar” dedi.



17 KIRMIZI İŞARET
Delican’ın açıklamasının ardından bölgede kafaları karıştıran bir gelişme daha yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü Arıkbaşı kavşağında yer alan asırlık çınar ağaçlarının üzerini işaretledi. Müdürlük 17 ağacın üzerine kırmızı işaret koydu. İşaretlenen ağaçların kesileceği ileri sürüldü.

ORADA OLACAĞIZ!
CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, kırmızı işaretlerin ağaçları kesmek için konduğunu belirterek, “Biz demokratik olarak tepkimizi göstereceğiz. Amacımız her hangi bir terörizm yaratmak değil, fakat bu ağaçların kesilmesi veya başka bir yere taşınmasını istemiyoruz. Ağaçları kesmeye geldikleri an bizde orada hazır bulunacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın açıklamalarına da yanıt veren Aydilek, “Bu ağaçlar palmiyeye falan benzemez. Palmiye herhangi bir yere yan yatırsanız toprağa değdiği an tutar. Fakat bu ağaçlar asırlık ağaçlar, köklenemez.  Başka bir yere taşıması mümkün değil. Bu ağaçların kökleri 50-100 metre derindedir. Bilim olarak bu ağaçların başka bir yerde yaşaması mümkün değil. Bunlar günü kurtarmak için yapılan şeyler. Ağaçları katlediyorlar. Bunlara yeşil deyince akıllarına dolar geliyor. Yassıada’da, Cerratepe’de, İstanbul’da yaptıklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı.