GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2023 Salı 11:08

Başkanlardan İZSU’ya tam not!

Kurban Bayramı boyunca normal nüfuslarının çok üzerinde yoğunluk yaşayan ilçe belediyeleri, geçen 9 günlük sürecin ardından altyapıya dair sorun yaşamadıklarını belirtti. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan altyapı anlamında yapılan çalışmaları sayesinde İZSU’ya tam not verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de tatil bölgelerinin belediye başkanları 9 günlük Kurban Bayramı’nı altyapı anlamında değerlendirdi. Başkanlar, İZSU’nun yoğun çalışmaları sayesinde bu dönemde altyapı sorunu yaşamadıklarını belirttiler.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tatil boyunca 1 milyonu aşan bir nüfusları olmasına rağmen ciddi sorunlar yaşamadıklarını belirterek, “9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna geldik. 1 milyonun üzerinde misafiri Çeşme’de bayramda ağırlamış durumdayız. Ben bu sene boyunca Çeşme’mize çok ciddi altyapı yatırımı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve İZSU yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 700 bin ziyaretçileri olmasına rağmen bayram tatilini rahat geçirdiklerini belirterek, “Bu Kurban Bayramı’nda da her zamanki gibi nüfusumuzun çok çok katında bir misafir ağırladık Seferihisar’da. Normal nüfusumuz 55 bin fakat öğrendiğim kadarıyla 700 bin ziyaretçimizin olduğu söylendi bana. Çok büyük bir altyapı sorunu yaşamadan hiçbir şekilde bir sorun bize aksettirilmeden çok rahatlıkla bir bayram geçirdik” ifadelerini kullandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sorun yaşamamalarının en büyük nedenlerinden biri olarak Mordoğan’da yapılmış olan atık su arıtma tesisi olduğunu ifade ederek, “Bayram boyunca bölgemde yaz ve kış nüfusumuz çok farklı olan sahil beldesi olmamıza rağmen altyapıyla ilgili çok büyük sorunlar yaşamadık. Bunun da nedeni hem İZSU tarafından yapılan Mordoğan’daki atık su arıtma tesisimizin çalışmaya başlaması hem de İZSU ekiplerinin bölgelerde olabilecek yoğunluğu düşünerekten baştan itibaren gerekli tedbirleri almasıydı. Bayram süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ile birlikte bölgeye gelen misafirlerimizin huzur içinde aileleriyle birlikte bir tatil geçirmelerine vesile olduk. Tekrardan vatandaşlarımızı güzel bir tatil için bölgemize bekliyoruz” dedi.