GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2023 Salı 10:55

Bakanlık vizeyi verdi... İzmir'e bir tramvay hattı daha!

Karşıyaka ilçesi sınırlarında yapılacak olan Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Çevresel Etki Değerlendirmesi’nden (ÇED) olumlu yanıt geldi. Dosyayı inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje için ÇED gerekli değildir raporunu sundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘kenti demir ağlarla öreceğiz’  sloganı ile başlattığı metro ve tramvay projelerinin bir yenisi daha hayata geçmeye hazırlanıyor.

Çiğli Karşıyaka tramvayının yapımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Yeni Girne-Örnekköy arasında da tramvay çalışmalarını yapmak için geçtiğimiz yıl düğmeye basmıştı. ÇED başvurusunu gerçekleştiren ve sonrasında proje hazırlama sürecine geçen Büyükşehir yetkilileri "Tramvay Hattı"nın kesin güzergâhının imar planlarına aktarılmasına yönelik 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği önerileri tamamlamıştı.  Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine getirilen ilgili gündem maddesi ile ilgili bu kez de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan bürokratları sevindiren bir karar çıktı.



ÇED BAŞVURUSUNA VİZE
Proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bakanlıktan olumlu yanıt geldi. 912 milyon 739 bin 187,35 TL’lik projeyi değerlendiren bakanlık, ÇED gerekli değildir kararı verdi. Böylece projenin önündeki büyük bir engel daha ortadan kalkmış oldu