GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2023 Pazartesi 20:17

Çiğli Meclisi'nden Büyükşehir'e 'Köyiçi Planları' için çağrı!

Çiğli'de 7 mahalleyi kapsayan 'Köyiçi Revizyon Planları' belediye meclis gündemine geldi. AK Partili Nedim Aslan, 'Köyiçi imar revizyon çalışması aylardır büyükşehir belediyesi meclisinden geçmesine rağmen hala askı sürecine çıkmamış, buna bir an önce gerekli önemin ve ehemmiyetin verilmesi gerekiyor' dedi. Başkan Vekili Deniz Bektaş ise, “İnanın en az sizin kadar bizler de bu konuya hassasiyet göstererek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yakın zamanda sevinçli bir haber alırız" yanıtını verdi.

Ahmet Can KARATAŞ/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yokluğunda, Birinci Başkan Vekili Deniz Bektaş Başkanlık yaptı.

KÖYİÇİ İMAR REVİZYON ÇALIŞMASI BİR AN EVVEL BİTİRİLMELİ!
Gündem maddelerinin oy birliği ile geçtiği mecliste dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, büyükşehir belediyesi meclisinden geçmiş olmasına rağmen hala daha askıya çıkmayan Köyiçi imar revizyon çalışmasının bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirtti. Aslan, "Bir iki hususa değinmek istiyorum. Bu hususlardan ilki, vatandaşlardan bizlere gelen aşırı sivrisinek şikayetleri ve talepleri. Burada ilaçlamanın etkin ve yeterli olduğunu vatandaş düşünmüyor. Bu konuya eğilmemiz ve gerekli hassasiyeti göstermenizi talep ediyorum. İkinci konu ise, Köyiçi imar revizyon çalışması aylardır büyükşehir belediyesi meclisinden geçmesine rağmen hala askı sürecine çıkmamış, buna bi ran önce gerekli önemin ve ehemmiyetin verilmesi, bu konu ile ilgili çalışmaların yapılması ve bir an önce sonuçlandırılması yönünde hem bizim hemde Çiğli'nin ciddi anlamda bir talebi var. Vatandaşımızın da bu anlamda ciddi bir beklentisi var ve sorunları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bir an evvel sonuçlanmasını talep ediyorum" dedi.

YAKIN ZAMANDA SEVİNÇLİ BİR HABER ALIRIZ!
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan'dan sonra söz alan Çiğli Belediye Başkan Vekili Deniz Bektaş, "Sivrisinekler ile ilgili olarak ciddi bir sıkıntı var ancak belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz sürekli mücadele halindeyiz. Bizler Çiğli Belediyesi olarak ilaçlamalarımızı elimizden geldiğince yapıyoruz. Tüm mahallelerimizde hummalı bir çalışmamız var ama malum artık iklim değiştiği için bu yaşamında da değiştiği anlamına geliyor. Tabi ki bu bir bahane olamaz. Bunun için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Bir diğer şey, Köyiçi ile ilgili…. İnanın en az sizin kadar bizler de bu konuya hassasiyet göstererek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yakın zamanda sevinçli bir haber alırız" cevabını verdi.

CAN ATALAY SERBEST BIRAKILSIN ÇAĞRISI
Diğer yandan mecliste TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay tahliye edilmemesi konusu da gündem oldu. CHP’li Meclis üyeleri Eylem Özdemir  ve Edibe Tokmak Yılmaz, Can Atalay’a yapılanın hukuk dışı olduğunu kaydederek Atalay’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.  Başkan Vekili Deniz Bektaş yaptığı açıklamada “Milli irade diye devamlı konuşan siyasilerimizin Can Atalay’a da aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini hepimiz kabul ediyoruzdur, kendisine yapılan bu haksızlık son derece üzücü” ifadelerini kullandı.