GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2021 Cumartesi 15:39

Başkanın amcaoğlu atanınca… Kızılay krizi!

Türk Kızılayı İzmir’in Beydağ İlçesi’nde temsilcilik açma kararı aldı. CHP’li Beydağ Belediye Başkanı Ferudun Yılmazlar’ın yer tahsis ettiği temsilciliğe başkanın amcasının oğlu Ömer Yılmazlar atandı. AK Parti İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu’nun duruma tepki gösterdiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Türk Kızılayı İzmir’in en uzak ilçelerinden birisi olan Beydağ’da temsilcilik açma kararı aldı. Temsilcilik görevine ise CHP’li Belediye Başkanı Ferudun Yılmazlar’ın amcaoğlu Ömer Yılmazlar atanınca kriz çıktı. AK Parti İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu seçimlerde parti karşısında çalışan birçok kişinin temsilcilikte görev aldığı gerekçesiyle durumu il başkanlığına şikayet etti.

Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın önerisiyle yapıldığı öğrenilen atama sonrası göreve gelen Yılmazlar’a oluşumda kullanmak ve çalışmaları sürdürmek üzere belediye tarafından yer tahsisi de yapıldı.

Beydağ Belediye Başkanı Ferudun Yılmazlar, “Kızılay İzmir Şube Başkanı bizi ziyarete geldiğinde ayrıntılı olarak konuştuk. Kızılay gibi önemli bir kurumun siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledik. İnsanlar artık kan bile verirken çekinir hale geldiler. Onlar da beni haklı buldu ve bu konuda art niyetli olunmayacağına kanaat getirdi. Zaten ataması yapılan amcamın oğlu eski bir AK Partilidir. İl genel meclis üyeliği için ikinci sıradan aday olmuşluğu var. Seçim döneminde ise yanımda çalıştı. Kendi ilişkileri yettiği sürece yanımda durdu. Biz Beydağ’a hizmet gelmesi için uğraşıyoruz. Başka bir amacımız kesinlikle olamaz. Bayram öncesinde Beydağ’da ihtiyaç sahipleri listesi yapıldı. Buradaki arkadaşlar vasıtasıyla hazırlanan listede bulunan 300’ün üzerinde kişiye nakit 500’er TL yardım yapıldı. Bunlar kötü şeyler midir? Biz her konuda belediye olarak yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Ödemiş Kızılay Şube Başkanı Mahmut Badem de Beydağ’da yapılan çalışmanın kendi koordinasyonlarında olmadığını, İzmir şubesi tarafından yürütüldüğünü söyledi. Badem, “Konuyla ilgili çalışmaları ve alınan kararları ben de sonradan öğrendim. Biz Ödemiş şubesi olarak ayrı çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Türk Kızılayı’nın İzmir’de 8 şubesi ile 7 temsilciliği bulunuyor. Beydağ Temsilciliği’nin ise bir törenle önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.