GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2016 Pazartesi 19:12

Başkan açıkladı: ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ kamu spotu olacak!

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde yapıldı. Kültür Bakanlığı’na başvuru yapacaklarını söyleyen Akpınar, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nin kamu spotu olacağını duyurdu.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar iradesinde gerçekleşti.

Şehitlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasına artık şehit haberleri vermek istemediğini ifade eden Akpınar, “Temennimiz tüm Türkiye’nin demokrasinin, barışın, özgürlüklerin kenti İzmir gibi olması. Umarım coğrafyamızda terör olayları bir an önce son bulur ve tüm vatandaşlarımız yaşamını normal bir şekilde devam ettirir” temennilerinde bulundu.

Ocak ayında yapılan çalışma ve hizmetleri aktaran Akpınar, Şubat ayında yapacakları çalışma ve etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı.

Karşıyaka’nın Filizleri Projesi için ünlülerin destek mesajlarından oluşan video izleyemeyenler için tekrar izlendi. Çok güzel geri dönüşler aldığını ifade eden Akpınar, “Erzurum’dan vatandaşlarımız aradı, nasıl destek olabiliriz diye. Nasıl yaptığımızı söyleyelim kendi apartmanınızda yapın dedik. Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir filiz yetiştirilebilir” dedi.

KARŞIYAKA’NIN FİLİZLERİ KAMU SPOTU OLACAK
Projenin yakın zamanda kamu spotu olarak yayılacağını söyleyen Akpınar, “Buradaki sanatçıların hiçbiri talepte bulunmadı. Nasıl yaptınız da bir araya getirdiniz diye soruyorlar. Bir hayalle başladı ve herkes bir tanıdığını buldu. Eleştirmek için uğraşmadı, ne açık yakalarım diye köşede oturup beklemedi. Çalıştık. Ulaşamaz denilen insanlara ulaşarak bu projeye katkı koymasını sağladık. Ulusal tüm kanallar bu işe destek verdi. Kültür Bakanlığı’na başvuru yapacağız ve yakında kamu spotu olarak çıkacağız, bunu her yere yayacağız. Karşıyakalılar kendileriyle bir kez daha övünebilirler. Yalnız burs veren Karşıyakalılar övünebilir. Burs vermeyenlerin de elini taşın altına koyup destek olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. En çok haberi çıkan belediye olduklarını söyleyen Akpınar, basın birimine ayrıca teşekkür etti.

KITALAR ARASI DUYULAN BİR PROJE OLDU
CHP Grubu adına konuşan Muammer Gezginci şehit haberleriyle uyanmak istemediklerinin altını çizerek, “Bu kavganın bir son bulmasını istiyoruz. Bu bizim meclisimizin işi değil. Büyüklerimizin işi. Nerede hangi bombanın patlayacağını düşünmeden gideceğimiz ülke özlemindeyiz” ifadelerini kullandı. Belediye meclisi olarak 22. ayını doldurduklarını ifade eden Gezginci, “İnsan soruyor ne yapıyorsunuz diye. Kaynakları doğru kullanıyoruz diyorum. Biz görevimizi yaparken kimse müdahale etmiyor ve kararımızı özgür bir şekilde buraya getiriyoruz. Başkanımıza, bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karşıyaka’nın Filizleri projesine övgüler yağdıran Gezgin, “Amerika’daki bir arkadaşımdan haber aldım. Kıtalar arası duyulan bir proje oldu” dedi.

AK Parti Grubu adına konuşan Ersin Güngör de şehit haberlerinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, Karşıyaka'nın Filizleri'ne destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Meclis toplantısı önergelerin görüşülmesinin ardından 4 Şubat Perşembe günü yeniden toplanmak üzere sonlandı.