GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2016 Salı 10:09

Tarihi Büyükşehir davasında bir erteleme daha!

Anayasa Mahkemesi’nden beklenen yazının ulaşmaması nedeniyle dava bu kez 19 Nisan'a ertelendi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 130 sanıklı tarihi davada yeni perde de açıldığı gibi kapandı.

Davanın 3 Kasım 2015 günü görülen son duruşmasında Anayasa Mahkemesi’nden beklenen yazının gelmemesi nedeniyle erteleme kararı çıkmıştı.

7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada da beklenen yazının henüz ulaşmaması nedeniyle erteleme kararı çıktı. 

Mahkeme Heyeti yeni duruşmanın 19 Nisan 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi. 

DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

KARAR BEKLENMESİN TALEBİ
Davada söz alan Avukat Mahmut Yılmaz, “Eğer 5 ay içinde Anayasa Mahkemesi kararı vermezse mahkeme mevcut hukuki yapıya göre devam eder. Biz buna tabi olmasak bile 15 Ocak’ta İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi beklememe kararı verdi ve devam ediyor. Şahsen oradan gelecek kararın hukuki yararının olmadığını, bize sağlayacak şeyin yeniden ifade almak olduğu düşünüyorum. Müvekkillerimiz zaten ifadelerini verdiler. Eksik varsa şimdi tekrarlayabilirler. İlla Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklemeye gerek yok. Yargılamaya devam edilmesini istiyorum. Bilirkişi raporlarıyla bu insanlar masum, bu siyasi bir davadır. Gelecekte daha iyi olacağını düşünmüyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Avukat Ercan Demir ise, “Bir durma kararı olmadığı için İstanbul’un kararı örnek teşkil etmez. Biz dilekçemizde açıkladık, Anayasa iptal ederse neler olacağını açıkladık. Tabi unutuldu, 1 yıl geçti. Anayasa’dan iptal gelmesi durumunda lehe sonuçlar doğuracak. Bu nedenle önceki kararın devamını talep ediyoruz” dedi.

İHALE YASAĞI KALKSIN
Ayrıca Ata ve Sedat Karataş’ın avukatı, Karataş’lara ait organizasyon şirketinin dava nedeniyle ihalelerden yasaklı olduğunu söyledi ve yasağın kaldırılmasını talep etti. Hakim ise yasağı kimin koyduğuna ilişkin belgenin mahkemeye ulaştırılmasını ve gerekli incelemelerin bu şekilde yapılmasını istedi.

BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ
Başkan Kocaoğlu duruşma çıkışı kısa bir açıklama yaptı. Kocaoğlu, "Mahkeme AYM’nin kararını beklemek üzere 19 Nisan’a ertelendi. Bu böyle uzayıp gidiyor. Biz işimize bakıyoruz. Sabah dünyanın en önemli gelinlik fuarını açtık. Orada toplantılar var, gidip oraya katılacağım. İzmir’in kalkınması, sektörün büyümesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.