GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2023 Pazartesi 15:40

Başkan Soyer sonuçları yorumladı: Umutsuzluğa kapılmak yok!

“Sonuçlardan memnun olmak da olmamak da mümkün” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Egedesonsöz’e konuştu: Başkan Soyer, “Sayın Cumhurbaşkanı, girdiği seçimde ilk kez ikinci tura kaldı, oyları yüzde 42’lerden 35’lere düştü. Sayın Genel Başkanımızı ilk turda cumhurbaşkanı yapmak istedik ama olmadı. Süreç tamamlanmadı. Umut kaybedecek, moral bozacak bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Umutsuzluğa kapılmak yok” mesajı verdi. Egedesonsöz’e seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, sonuçtan memnun olup olmadığına dair soruya şu yanıtı verdi:

MEMNUN OLMAK DA MÜMKÜN, MEMNUN OLMAMAK DA
“Bu seçimde aslında çok memnun olmak da mümkün, hiç memnun olmamak da mümkün. Bir açıdan bakarsanız ilk defa Sayın Cumhurbaşkanı, kendi girdiği seçimde ikinci tura kaldı. Yüzde 42’lerden yüzde 35’lere düştü. 30 milletvekili kaybettiler. Bu açıdan bakarsanız, güzel ancak bizim açımızdan bakarsanız, biz de birinci turda Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmayı hedefliyorduk, dolayısıyla o da gerçekleşmediği için bir kayıp söz konusu. Burada mesele henüz bitmedi, süreç tamamlanmadı. Umut kaybedecek, moral bozacak bir durum yok bence. Tam tersi, Sayın Genel Başkanımızın ikinci tura kalmış olmasını, bir fırsat olarak değerlendirmek lazım.”

YETER Kİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANALIM
Başkan Soyer, Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda cumhurbaşkanı olması halinde, Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu sağlayamamış olmasının sıkıntı yaratıp yaratmayacağı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Parlamentoda çoğunluğu yakalamamış olmak, elbette bir sıkıntı yaratacaktır. Ancak sistem, zaten Cumhurbaşkanlığı üzerine kurulu bir sistem. Bunların hepsinin tedavi yapılır. Yeter ki bu seçimi kazanalım, ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapalım.”