GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2023 Pazartesi 14:03

Başkan Karakayalı, Kemalpaşa'daki sert düşüşe ne dedi?

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP’nin 2018 seçimlerinde aldığı oyun 9 puan gerisine düşmesini değerlendirirken, “Çok üzüldüm. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Gerçi CHP olarak Türkiye genelinde çok iyi sonuç aldık diyemem, ama Kemalpaşa’da böyle bir sonuç almamalıydık" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi, 2018 seçimlerinde Kemalpaşa’da 26 bin 701 oy alarak yüzde 39.82’lik oranla birinci parti olmuştu. AK Parti, 21 bin 744 oy almış, yüzde 31,99’luk oranla ikinci parti olmuştu. Ancak bu tablo, 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde değişti. CHP’nin oyu yüzde 30,95’e gerilerken, AK Parti 3 puanlık artışla yüzde 34,97’yle birinciliği aldı. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde; Erdoğan yüzde 48,29, Kılıçdaroğlu yüzde 45,51 oy alırken, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti listelerine 27.144 oy verildi. Kemalpaşalılar CHP listelerine ise 24. 024 oy kullandı.

Kemalpaşa’nın CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, bu büyük düşüşü değerlendirirken, “Çok üzüldüm. Böyle bir sonuç beklemiyordum” ifadesini kullandı.

MUTLAKA TOPARLAYACAĞIZ
AK Parti’nin Kemalpaşalı Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın, sonuca etkisi olup olmadığı yönündeki soruya, “Hiç sanmıyorum. Çünkü Yaşar Bey’in varlığına rağmen yerel seçimi kazanmıştık. Neden böyle bir şey oldu, bilemiyorum” yanıtını verdi. Başkan Karakayalı, şu değerlendirmede bulundu:

“Demek ki bir yerlerde hata yaptık. Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de kayıplarımız var. İlçeyi CHP olarak AK Parti’nin elinden aldık. Ancak genel seçimler, yerele göre çok farklı oluyor. Evet; Kemalpaşa’da CHP, yüzde 9 oranında oy kaybına uğradı ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye genelinde çok iyi sonuç aldık diyemem. Demek ki bu durum her yere yansıdı, diye düşünüyorum. Üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm. Yerel seçimlere kadar hatalarımı bulacağız ve mutlaka toparlayacağız. Toparlamak zorundayız. Kayıplarımızı telafi etmemiz lazım.”