GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Şubat 2022 Cumartesi 09:35

Başkan Soyer: Niye logo salyangoz biliyor musunuz?

Cittaslow'un önemine vurgu yapmak üzere sosyal medya hesabından video paylaşımı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Niye logo salyangoz biliyor musunuz?" diye sorarak, sebeplerini açıkladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda Cittaslow'un logosunun salyangoz olmasının anlamlı sebeplerini açıkladı.

Videoda İzmir'in güzelliklerinin görüntülerine yer verilirken, anlatımı yapan Başkan Soyer, vatandaşlara 'Niye logo salyangoz biliyor musunuz?' diye sordu.

'Sakin metropol, güzel İzmir' ifadeleriyle paylaşılan videoda Başkan Soyer, logonun salyangoz olmasının sebebini şu ifadelerle açıkladı:

"Dört tane sebebi var benim bildiğim... Birincisi; salyangoz antenleriyle çok iyi iletişim kurar bütün dünyayla. İkincisi; kabuğu serttir, içindekini iyi korur. Yani; tarihini, bilgisini iyi korur. Üçüncüsü; yavaş deriz ona... Aslında yavaş falan değildir. Doğanın ritmiyle uyumlu bir hızdır o. Onun için zaten çok daha eskidir bu gezegendeki varlığı... Dördüncüsü de; iz bırakır.