GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2023 Salı 19:41

Başkan Selvitopu net konuştu: Tüm ihalelerimiz kanuna uygun!

Karabağlar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk oturumunda belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendiren, Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başta dış cephe temizliği olmak üzere çeşitli ihalelerle ilgili sorular soran AK Partililere cevap vererek, "Biz her zaman İhale Kanunu'na uygun hareket ettik. Eğer rakamları çok merak eden varsa, ilgili birimlerden öğrenebilir. Kişilerin yorumlarına göre değil, kanuna göre hareket etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Dış cephe temizliğiyle ilgili ihaleyi meclis gündemine getiren AK Partili üyelere cevap veren Başkan Selvitopu, "Bizim ihalelerimiz, İhale Kanunu'na göre yapılır ve son derece şeffaftır. Rakamları merak edenler varsa, ilgili birimlerden öğrenenebilir" dedi.

UZUNDERE GENÇLİK MERKEZİ'Nİ YIL SONUNA DOĞRU HİZMETE AÇACAĞIZ
Meclisi açış konuşmasında, belediyenin hizmetleriyle ilgili bilgiler aktaran Başkan Selvitopu, 1500 çalışanlarının olduğunu, Uzundere Gençlik Merkezi ve çevre düzenlemesi çalışmasının hızla devam ettiğini, 2023 yılı sonunda hizmete açmayı planladıklarını anlattı. Ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle zorlandıklarının altını çizen Başkan Selvitopu, belediye hizmet binaları ve pazaryerleriyle ilgili onarım çalışmalarının da takvime uygun şekilde ilerlediğini ifade etti. Başkan Selvitopu, belediye hizmetlerini şu sözlerle özetledi:

"Yeşilyurt geçici pazaryeri düzenlemesini de tamamladık. Orada herhangi bir sorun yok. Pazarcı esnafımızı da vatandaşlarımızı da mağdur etmemek için olağanüstü gayret gösterdik. Pazarcı esnafımız 15 günde bir orada tezgah açacak. Yakın zamanda yeni pazaryerinin inşaatına başlayacağız. İlçemizdeki bulunan birçok okulda tamir, bakım, boya çalışmalarını yapıyoruz. Yakın zamanda Günaltay mahallesinde bir semt merkezi açacağız. Ekiplerimiz ilçemizin çeşitli yerlerinde asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay 1600 ton asfalt dökümü yapıldı. Park bakımlarımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Uğur Mumcu parkında yenileme çalışmaları başladı, 29 Ekim' kadar bitireceğiz ve Uğur Mumcu Parkı'nı meydan ve park haline getireceğiz. Parkta Cumhuriyeti anlatan rölyefler de olacak. Su baskınları nedeniyle bazı yerlerde köprü projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz ay Temizlik İşleri Müdürlüğüne dört yeni araç daha aldık. Filomuzu gençleştirdik. Bu araçları, şirketimizin kendi imkanlarıyla aldık."

MÜFETTİŞLER ARAŞTIRDI, SORUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞI YÖNÜNDE RAPOR VERDİ
Dilek ve Temenniler bölümünde AK Partili üyeler Bilen Aras ve Faysal Acar, çeşitli konuları gündeme taşıdı. Başkan Muhittin Selvitopu, dış cephe temizliğiyle ilgili yapılan ihalede herhangi bir sorun olmadığını, bugüne kadar olduğu gibi tüm ihaleleri, ihale kanununa uygun şekilde yaptıklarını belirterek, "Elemanlarımızın temizliğini yapmasının mümkün olmadığı binalarımız var; ana hizmet binamız, Yıldız Kenter Kültür Merkezi, Nasrettin Hoca Kültür Merkezi gibi. Oralardaki dış cephelerin temizliği için ihale yapıldı ve bu ihale son derece şeffaftır. Rakamları merak edenler, ilgili birimlerden rakamları öğrenebilir. Kişilerin yorumlarına göre hareket edecek değiliz. Biz ihale kanununa göre hareket etmeyi sürdüreceğiz. Müfettişler gerekli incelemeleri yaptı ve soruşturmaya gerek olmadığı yönünde rapor yazdı. Biz denetimden kesinlikle kaçmayız. Ben belediye başkanı olarak her zaman denetimden yanayım. Bizim açımızdan sakıncası yok, neyi yapıp yapmadığımızın da belgesidir" diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi'nin Ağustos ayı ikinci oturumu, 3Ağustos Perşembe günü saat 17.00'de gerçekleştirilecek.