GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2023 Salı 18:33

Başkan Batur’dan TARKEM’e sitem: Galiba bize ihtiyaç duyulmamış!

Konak Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Oturumu’nun ilk toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur önderliğinde gerçekleştirildi. Mecliste Kemeraltı’nın UNESCO Geçici Listesi’ne aday gösterilmesi ile ilgili olarak yarın bakanlık nezdinde toplantı yapılacağını AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız duyurdu. Yıldız’ın duyurusunun ardından Başkan Batur, kendisinin bu toplantıya davet edilmemesi üzerine, “TARKEM yöneticileri ve ilgili kurumların galiba Kemeraltı’nın nereye bağlı olduğu ile ilgili sıkıntıları var. Bize de haber verselerdi biz de orada iki kelam ederdik” ifadeleri ile sitemde bulundu.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Oturumu’nun ilk toplantısı gerçekleştirildi. Meclisi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetti.

Meclis oturumu başlamadan önce geçtiğimiz ayda belediyenin faaliyetlerine dair sinevizyon gösterimi meclis üyelerine sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından meclis üyelerinin verdiği önergeler ilgili komisyonlara gönderildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından mecliste başkanlıktan gelen önergeler tartışıldı. Önergeler ilgili komisyonlara oy birliği ile gönderildi.

Verilen önergelerin ardından komisyonlardan gelen raporlar konuşuldu. Oybirliği ile gelen raporlar yine oybirliği ile oylandı.

AK PARTİLİ YILDIZ: SOYER’İ DE DAVET ETMEK İSTEDİK, ARADIK AMA DÖNMEDİ
Meclisin dilek ve öneriler bölümünde AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız söz aldı. Yıldız, Kemeraltı’nın UNESCO Geçici Listesi’ne alınması ile ilgili olarak yarın bakanlıkla bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, “Kemeraltı bizim göz bebeğimiz, tarihsel mirasımız. Geçtiğimiz yıl içerisinde UNESCO Geçici Listesi’ne aday olmuştuk. İznik 7 yıldır süreci yürüttüğü için aday gösterildi. Malumunuz 1994’ten beri Kültür Bakanlığı her yıl bir kültürel mirası geçici listeye aday gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde TARKEM’in yetkilileri il başkanlığımıza yaptığı bir ziyarette bu anlamdaki destekleriyle talepte bulundular. Yarın da inşallah İl Başkanımız, Valimiz, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın başkanlığında TARKEM’in yetkilileri ile birlikte Kültür Bakanımızla saat 15’te konuyla ilgili görüşme yapacaklar. Tabi dün itibariyle Tunç Soyer’i de aradık ama ulaşamadık, onu da davet etmek istemiştik. Yanılmıyorsam Manisa Sardes’in de bir adaylığı söz konusu ama biz AK Parti olarak İzmir’in bu değerinin listeye girmesi noktasında umarız yarın olumlu bir sonuç alacağız. Başkan Batur’un bu konuda çok büyük destekleri var. Takriben 3 yıllık bir süreci olarak kalıcı listeye girmek için ama bu değerimizin dünya listesine girmesini çok değerli olarak görüyoruz” dedi.

BAŞKAN BATUR: GALİBA BİZE İHTİYAÇ DUYULMAMIŞ
Yıldız’ın ifadelerinin ardından söz alan Batur, görüşme öncesi kendisine haber verilmediğine dair sitemde bulunarak, “TARKEM yöneticileri ve ilgili kurumların galiba Kemeraltı’nın nereye bağlı olduğu ile ilgili sıkıntıları var. Bize de haber verselerdi biz de orada iki kelam ederdik. UNESCO tarihi miras listesiyle ilgili geçmişten bu yana büyük bir uğraşı içindeyiz. İlgili bakanlıklarla geçtiğimiz dönemlerde de randevu alıp görüşmüştük. Bu dönem için galiba bize ihtiyaç duyulmamış onu da sizden öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı.