GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2023 Cuma 16:30

Başkan Saygılı ‘Büyükşehir’i alacağız’ dedi, profili çizdi: İzmir’in kendi evlatlarından bir aday çıkaracağız!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için adayların belirlenmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Aday profili hakkında konuşan Saygılı, “İsim konusunda her an her şey olabilir. Konuşulanlar içinde olabilir, olmayabilir. İzmir’in bağrından yetişmiş, kenti bilen belediye başkan adayları isteniyor. Bu çerçevede partinin bakışı da cumhurbaşkanımızın bakışı da bu doğrultuda… İzmir’in kendi evlatlarından bir aday çıkacağız inşallah” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Saygılı, programda teşkilat çalışmaları ve belediye başkan adayı belirleme süreçleri ile ilgili kapsamlı açıklamalarda bulundu.

30 İLÇE İLE İLGİLİ GİZEMLİ DEMEYİM AMA GİZLİ KONGRE YAPMIŞ GİBİ OLDUK
Başkan Saygılı, 14 ilçe başkanının görevden alınarak yerine yenilerinin atanması noktasında harekete geçtiklerini söyleyerek “İzmir’de AK Parti teşkilatlarımızda güzel bir değişim içindeyiz. Bu değişim kimseyle hesaplaşma değil. Teşkilatlarımızda uzun yıllardır görev alan çalışma arkadaşlarımızın yaşadığı yorgunluktan dolayı değişimden yapmaya kara verdik. Cumhurbaşkanımız, teşkilat başkanımız da aynı şekilde düşünüyor ve yola çıktık. 30 ilçede anket çalışması yaptık. Üyelerimizle diyalog kurarak 1 aylık çalışma yaparak sorular sorarak ilçe ve belediye başkanlarının incelenmesi konusunda sorular sorduk. İzmir’de 515 bin üyemiz var. Bu minvalde en yüksek sayıya ulaşan illerdeniz. Genel merkezimizin de cumhurbaşkanımızın da ricası bu şekildeydi, ilçe başkanlarımızdan belediye başkan aday adayı, meclis aday adayı olmak isteyenler görevlerini bıraksınlar dediler. Bu minvalde teşkilatlarımıza kararı sunduk. 14 ilçemizde değişim için harekete geçtik. Bir ay boyunca ilçelerdeki kanaat önderleri, halkla da görüştük. Sadece seçmenlerimizle de değil.  Belediye başkanlığı hususunda taleplerin gelmesi, diğer arkadaşlarımızın da meclis üyesi adayı olacağını olmasını söylemesi, bazılarında da mental yorgunluk sebebiyle 13 ilçede değişim kararı verdik. Süreç başladı. Genel merkeze 14 ilçeden başkan adaylarımızı götürdük. 14’ün 13’ünü götürdük. Temayül yoklaması yaptık. 115 civarı aday adayı çıktı. Görüşmelerimiz çok zevkli geçti. Karşıyaka’dan 12, Foça’dan 6 adayımız vardı. Bunlar bize ümit veriyor. Bu arkadaşlarımız için temayül yoklaması yaptık. Temayülden çıkanları Ankara’ya götürdük ve mülakat yapıldı. 12 ilçe başkanımızı da bir hafta önce atamış olduk. 30 ilçe ile ilgili gizemli demeyim ama gizli kongre yapmış gibi olduk. 14 ilçemizin başkanı ve yönetimi değişiyor. Devam edenler için ise yetki belgesi verdik. Yönetimde yorgunluğa girenlerin yerine bize dinamizm katmak isteyenleri getirebileceğiz. Yetkili verdik ve değişim yapıyoruz. 30 ilçede kongre yapmış gibi olduk” dedi.

KİMSEYE KELLE OPERASYONU YAPMIYORUZ
CHP’nin İzmir’deki kongresi üzerinden gönderme yapan Saygılı, AK Parti’de kavgalı kongre olmasının imkanının bulunmadığını belirtti. Kendilerine yapılan “sonucu belli kongreler” eleştirilerine yanıt veren Başkan Saygılı,  “AK Partimizin insana verdiği desteğin, emeğin, değerin ne anlama geldiğini bilmedikleri için onların kısır dünyalarında bilmemeleri doğal… Bizi ağaç gibi düşünün. Meyve veriyor. O meyveler dökülüyor. O düşen meyveleri kimi gider çöpe atar. Bizim ahlakımız o ağacın dibine düşen meyvelerin her birinin reçine, meyve suyu, meyve çayı olabileceğini düşündüğümüz için hiç kimseyi göz ardı eden metodumu olmadı. Bizde koltuk sevdası yok, kuyu kazarak pozisyon almaz kimse. Daha iyi görev yapacak arkadaşlarımız vardır, görevdeki arkadaşlarımız da görevi vermeye şiar edinmiştir. Cumhurbaşkanımız kabinenin yüzde 90’ınını değiştirdi. MYK da değişecek. Devletin sistemin en ufak aksama oldu mu? Müdürlüklerin büyük kısmı değişti, valilik atamaları hızlıca oldu. Aksama olmadı, AK Parti’de durum böyle. Bizde gemiyi kimse terk etmez. 14 ilçenin başkanı değişti, kimse kimsenin kuyusunu kazmadı, tek problem çıkmadı. 30 ilçede en ufak kavga, tartışma, söz vurması bile olmadı. AK Parti teşkilatları terbiyesini cumhurbaşkanımızdan aldığımız düstur ve modellemeden almıştır.  Kimseye kelle operasyonu yapmıyoruz. Böyle bir zihniyetimiz yok. Değişimin modern yansımasını oluşturuyoruz. Başka partiler değişimi, kongreleri huzur, barış içerisinde yürütmeleri için süreçleri bizden örnek alabilirler” şeklinde konuştu.

KENTİ BİLEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İSTENİYOR
Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri için aday belirleme için süreci henüz başlatmadıklarını söyleyen Saygılı, “Normal görüşmeler, istişareler, kanat önerleri ile görüşmeler var. AK Belediyecilik anlayışımızda İzmir’de güçlü bir kadro ile gelmek üzereyiz. Hedefimiz çok sayıda yeri almak… Net olarak İzmir Büyükşehir’i alacağız inşallah. Tüm çalışmamız bu doğrultuda gidiyor. Büyükşehir’in alınması için de ilçe sayısında sayı verebiliriz. Çeperin bir çok yer ve metropolde 5-6 yeri almamız gerekiyor. İsim konusunda her an her şey olabilir. Konuşulanlar içinde olabilir, olmayabilir. İzmir’in bağrından yetişmiş, kenti bilen belediye başkan adayları isteniyor. Bu çerçevede partinin bakışı da cumhurbaşkanımızın bakışı da bu doğrultuda… İzmir’in kendi evlatlarından bir aday çıkacağız inşallah. Detay vermek istemiyorum, süreç devam erdiriyor. Kasım ayında her şey netleşmiş olur” ifadelerini kullandı.