GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2023 Cuma 14:10

AK Partili Saygılı ‘İzmir için şüphelerim var’ dedi: Özlale’nin adaylığı pazarlık konusu olabilir!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İYİ Parti’nin kendi başına seçime girme kararı alması sonrası adayların belirlenmesi ile ilgili açıklamada bulundu. CHP ile pazarlık yapılması noktasında şüphelerinin bulunduğunu kaydeden Saygılı, “Cuma günü 6’lı Masa’yı deviren Meral Hanım, pazar günü tekrar masaya dönmesi gibi burada bir pazarlık taktiği ile İzmir’in beyniyle, aklıyla oynamasınlar. Erkek gibi, net biçimde adayımız Özlale denip sonuna kadar götürmezlerse bu siyasi terbiyesizlik olur” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programda genel seçim sonrası Millet İttifakı’nın dağılması ve İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarması kararı gündem oldu.

Başkan Saygılı, İYİ Parti’nin İzmir’de büyükşehir belediye başkan adayı olarak Ümit Özlale’yi belirlemesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

PAZARLIK OLARAK İNSANLARI KULLANMAK AYIPTIR, GÜNAHTIR
Saygılı yaptığı değerlendirmede “Değişim ve girişim AK Parti’nin işi… Millet İttifakı ise ‘öküz öldü, ortaklı bozuldu’ iddiasında… İYİ Parti’nin bir adayı var, Ümit Bey… Siyaset samimiyet gayret, özveri, samimiyet ister. Samimiyetin olmadığı yerde bereket olmaz. Cuma günü 6’lı Masa’yı deviren Meral Hanım, pazar günü tekrar masaya dönmesi gibi burada bir pazarlık taktiği ile İzmir’in beyniyle, aklıyla oynamasınlar. Erkek gibi, net biçimde adayımız Özlale denip sonuna kadar götürmezlerse bu siyasi terbiyesizlik olur. Pazarlık olarak insanları kullanmak ayıptır, günahtır. Ya arkasında duracak sonuna kadar İYİ Parti seçime girecek yada bunu yapmayacak. Artık usandı millet bundan” dedi.

İZMİR KÖRFEZİ’NDEKİ KOKUDA BİLE MUTABIK DEĞİLLER
“Bununla ilgili şüpheniz mi var?” sorusuna yanıt veren Saygılı, “Var tabi. Pazarlık olarak bu durum sunulabilinir. İzmir’de daha çok belediye başkanı adaylığı alabilmek için yapabilirler. İnsanlar bu politikadan nefret ediyor. Masadan kalkıp geri dönme taktiklerini siyasi pazarlık olarak görüyorum. Beraber 6’lı Masa’nın içindeki iki ortak olarak Türkiye’yi yönetmeyi düşünüyorlardı. İzmir Körfezi’ndeki kokuda bile mutabık değiller. Birisi kokuyor, diğer hiç kokmuyor diyor. İzmir’in körfez kokusuna mutabık kalmayan zihniyet nasıl olur ki ülkenin yönetiminde mutabık kalıp ülkeyi yarınlara taşır? Allah bizi korudu. Samimiyete, güvene dayalı olmayan siyaset anlayışının her iki tarafa da kaybettireceğini düşünüyorum. Meral Hanım geçmişten ders alıp samimi bir sürece girer” açıklamasını yaptı.

KİMYASAL KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMALI
Özlale’nin “Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanılıyor” açıklamasını yorumlayan Saygılı, “Kimyasal analizin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılması lazım. Koli basiline kadar bakılmalı. Halkımız hala balık tutuyor birçok yerde. Körfez temizliğinin tamamının durumuna bakmak gerek. İzmir’de suya girilmiyor, koku da yok ama mikrop yuvası… Kokunun sezonluk bitmiş olması o işin başarılı olduğu anlamına gelmez. Bunun iyi analiz edilmesi için yapılacak teknik işler vardır ve bunar 25 maddede toplanmıştır” ifadelerini kullandı.