GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mayıs 2024 Perşembe 08:56

Başkan Şanlı'dan kruvaziyer turizmi için uyarı: Kordon’da güvenlik açığı var!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’e gelen kruvaziyer gemilerin Kordon esnafına bir katkısı olmadığını belirterek, “Şehrin ekonomisine elbette katkısı olur ama turistlerin en az 1 gece burada konaklaması gerekir. Gelenlerin çoğu Efes, Meryemana’ya gidiyor. Gelenlerin Kordon esnafına bir katkısı olmuyor. Kordon’da güvenlik açığı çok fazla. Turistler oradan korkuyorlar” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ –  İzmir uzun bir aradan sonra 1 günde 2 kruvaziyer gemiye ev sahipliği yaptı. Alsancak Limanı’na demirleyen kruvaziyer gemileri, kent ekonomisine katkı sağlama potansiyeline sahip birçok yolcuyu taşıyor. Öte yandan kent turizmi ve ekonomisi açısından büyük önem taşıyan turistlerin adresi ise Efes Harabeleri.

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, turistlerin İzmir içinde gezmediklerini hatta gemide kalmayı tercih ettiklerini belirtti.

TURİSTLERİN KORDON ESNAFINA BİR KATKISI OLMUYOR
Turistlerin Kordon esnafına bir katkısının olmadığını ifade eden Şanlı, “Şehrin ekonomisine elbette katkısı olur ama turistlerin en az 1 gece burada konaklaması gerekir. Gelenlerin çoğu Efes, Meryemana’ya gidiyor. Gelenlerin Kordon esnafına bir katkısı olmuyor. Çoğu da paket programla Agora gibi, Efes gibi gezilecek yerlere gidiyorlar. 8-9 gibi gelip akşamüzeri 5 gibi hareket etmesinden dolayı Kordon esnafı faydalanamıyor. Kordon’da güvenlik açığı çok fazla. Turistler oradan korkuyorlar” dedi.