GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2023 Perşembe 11:49

Başkan Oran karakılçık buğday alım fiyatını açıkladı

Çeşme Belediyesi tarafından alım garantili olarak Çeşmeli üreticilere dağıtılan karakılçık buğdayında hasat başladı. Karakılçık buğdayı hasadı yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, belediye şirketi ÇEŞTUR A.Ş. tarafından satın alınacak olan karakılçık buğdayın fiyatını da açıkladı.

Ata tohumu karakılçık buğdayın Çeşme'de yaygınlaşması için destek veren ve Çeşmeli üreticilere ücretsiz karakılçık buğdayı tohumu dağıtan Çeşme Belediyesi, hasat edilen karakılçık buğdayların ÇEŞTUR A.Ş. tarafından satın alınacağını açıkladı.

Karakılçık buğday hasadına katılan ve bir süre traktör kullanarak hasat yapan Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Dünyada tahıl üretiminin bu kadar önem kazandığı bugünlerde, Çeşme Belediyesi olarak kurduğumuz Tarım Hizmetleri Müdürlüğü'nde, Çeşmeli üreticilerimize Ata tohumumuz olan karakılçık buğdayımızı, satın alma garantisi ile dağıttık. Şu anda da karakılçık buğdayı hasatındayız" dedi. 

Alım fiyatı 18 lira
Karakılçık buğdayın alım fiyatını da açıklayan Başkan Oran, "Çeşme'de, satın alma garantisi ile ekimini sağladığımız Ata tohumumuz karakılçık buğdayını 18 liradan, ÇEŞTUR A.Ş. tarafından alımını gerçekleştireceğiz. Mazotun 40 liraya dayandığı, ekonomik şartların hergün ağırlaştığı bu günlerde, eğer hemşehrilerimize bir nebze katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Başka bir tarım mümkün diyerek bizlere yol gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in önderliğinde, Çeşme’de başka bir tarım mümkün diyoruz" diye konuştu.