GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2024 Salı 21:09

Başkan Kınay, İTB'de konuştu: Karanlık tabloya karşı mücadele ediyoruz

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karabağlar'ın küçük bir Türkiye olduğunu belirterek "Kentleşmeme problemi ve tüm kayıplar ve yaşadığımız sorunların hepsini alan bir yer Karabağlar.  Eski İzmir olan ve yaşlı ve yoksulluğu çok fazla bir kent. İşsizliğin en fazla olduğu noktada kayıt dışı mülteci sayısının da çok fazla olduğu bir ilçede belediyecilik hizmetini vermek zorundayız. Karanlık tablonun içerisinde kendi mücadelemizi yürüteceğiz” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir’in kadın belediye başkanları katıldı.

Toplantıya katılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay yaptığı konuşmada doğru planlamanın önemine dikkat çekti.

'SADECE KADIN OLDUĞUMUZ İÇİN BURADA DEĞİLİZ'
Kınay, "Yıllarca planlamanın öneminden bahsettim. Doğru planlama, yönetmek üzerine konuşma yaparken plansızlık içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Doğru yönetilebilir bir sürecin içerisinde tıpkı doğada olduğu gibi çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. En temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. En doğru cevap ise bu kararları kim veriyor? Bizler kendi adımıza kadın belediye başkanı olarak konuşurken sadece kadın olduğumuz için konuşmuyor, bilgi birikimimizle buradayız” ifadelerini kullandı.

'KARABAĞLAR KÜÇÜK BİR TÜRKİYE GİBİ’
Kınay, Karabağları'ın küçük bir Türkiye olduğunu belirterek " “Sosyal belediyeciliği ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. O kadar yokluk içerisindeyiz ki bu çalışmalar daha fazla önem kazanıyor. Karabağlar küçük bir Türkiye. Kentleşmeme problemi ve tüm kayıplar ve yaşadığımız sorunların hepsini alan bir yer Karabağlar.  Eski İzmir olan ve yaşlı ve yoksulluğu çok fazla bir kent. İşsizliğin en fazla olduğu noktada kayıt dışı mülteci sayısının da çok fazla olduğu bir ilçede belediyecilik hizmetini vermek zorundayız. Karanlık tablonun içerisinde kendi mücadelemizi yürüteceğiz” dedi.