GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2022 Salı 09:09

Başkan Karakayalı’dan AK Partili Kırkpınar’a destek: Vekil haklı!

AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın geçtiğimiz günlerde pazardaki ürün fiyatlarında mevsimin etken olduğunu söylemesi üzerine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, aynı fikirde olduğunu belirtti. Mevsiminde ki sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini savunan Karakayalı, “Kışın kış sebzesi, yazın da yaz sebzesi tüketilmesinden yanayım. Kışın sera ürünleri tüketilmesin. Üretenler de ihracat yapsınlar. Vekil haklı. Ben Yaşar Kırkpınar’a hak veriyorum. Pahalıysa almam” dedi.

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar ‘fahiş fiyat’ konusuna dair değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin pazardan alışveriş yaptığını belirten Kırkpınar, “Kemalpaşa'da yaşayan vatandaşlar biliyor beni. Pazarda yakalayanlar, patates diyelim ki 3,5 TL, soğan 1,9 TL… Yiyecek fiyatları şu an pazarlarda makul. Mevsimler çok önemli, bu fiyatlarda. Pazar fiyatları yüzde 70 - 80 oranındaki normal” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, SonSöz TV’de konuya dair açıklamalarda bulundu. Kırkpınar’ın pazardaki ürün fiyatlarında mevsimin önemli bir etken olduğunu söylemesi üzerine buna katıldığını dile getiren Karakayalı, kışın kış sebzesi, yazın da yaz sebzesi tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunların yanı sıra Kemalpaşa’da hayata geçirilecek olan projelerden de bahseden Karakayalı, gündemi değerlendirdi.

PAHALIYSA ALMAM
Kırkpınar’ın fahiş fiyatlara yönelik yaptığı açıklamalara katıldığını söyleyen Karakayalı, mevsim meyve ve sebzelerinin tüketilmesi gerektiğini savundu. Bir ürün pahalıysa onu almadığını dile getiren Karakayalı sözlerine şöyle devam etti:

“Üretici Kemalpaşa’da yalnızca kiraz ve meyve üretiyor. Biraz da zeytin var. Biz domates, salatalık vs. üretmiyoruz ki. Kemalpaşa’da ki pazarcıların yüzde 80’i dışarıdan geliyor. Üretici çok az. Hatta yok denecek kadar az. Burada sebze yetiştirecek yer kalmadı çünkü her yer bahçelerden oluşuyor. Bizim sebze ambarımız, Ödemiş, Bayındır, Tire ve Turgutlu’dur. Ürünler de çok pahalı... Bu nedenle ben kışın kış sebzesi, yazın da yaz sebzesi tüketilmesinden yanayım. Benim eşim yazın domates konservesini, salçasını yapar. Kışın sera ürünleri tüketilmesin. Üretenler de ihracat yapsınlar. Vekil haklı. Ben Yaşar Kırkpınar’a hak veriyorum. Pahalıysa almam. Kereviz, lahana alırım... Karnabahar, pırasa vs. yiyin.”

KEMALPAŞA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI YAPILIYOR
Kemalpaşa Sütçüler yolu mevkinde yapılan altyapı çalışmaları ardından vatandaşlar yolun köstebek yuvası gibi olduğunu söyleyerek şikayetçi olmuştu. Asfalt çalışmalarının kısa bir süre içinde başlayacağının duyurusunda bulunan Karakayalı, neden uzun süre yapılamadığını şu şekilde anlattı: “Sıcak asfalt atmak için yağmurun olmaması lazım. Eksilerde değil, 8 derecenin üstünde olması lazım. Kısa zamanda başlayacağız. Bu bağlantı, bu alan Büyükşehir’in işi. Hava şartları çok kötü gittiği için çalışma yapılamıyor. Bunları yapacağız. 3 - 5 ay içinde Kemalpaşa’da yol sorunu olmayacak. Zaten şuan Kemalpaşa tarihinin en büyük yatırımı yapılıyor. Kanalizasyonu arıtmaya aldık... Lağım akıyordu. Yüzde 93’ünü arıtmaya aldık.

Doğalgaz, yağmur suyu 130 trilyonluk Büyükşehir’in yatırımı var. Benim belediyemin bütçesi kadar... Bunların illa zahmeti olacak. Hemen yapılamıyor ki. Biraz da insanların insafına kalmış bir konu. Örneğin Kirazlı caddesini de TEDAŞ geldi kazdı.... Halbuki biz yapıyorduk. Bize asla sormuyorlar. AKOME’den izin alıyor giriyor. Yaza kadar hiçbir şey kalmayacak. Armutlu, Ören, Sütçüler her şey bitecek. Yakın zamanda asfalt serim atölyesi kuruyoruz. Bu saatten sonra ova yollarının hepsini kendimiz asfaltlayacağız. Bornova’dan Karşıyaka’dan destek alacağız. Bununla başarılı olacağımızı düşünüyoruz.”

KEMALPAŞA’NIN KADERİ DEĞİŞİYOR
Faaliyete girecek olan projelerden bahseden Karakayalı, “Kemalpaşa’nın kaderi değişiyor. Kelleyi kolumuzun altına aldık çalışıyoruz” diye konuşarak şu sözleri ekledi:

“Daha birçok projemiz daha var. Örneğin etüt merkezi projemiz var, 15 Şubat’ta başlıyoruz. Belediye kreşi açacağız. Masal evi açıyoruz. Meslek fabrikamız var. Halk eğitim merkezinde 15 kurs açtık. Bu müdürlükle işbirliği içinde çalışacağız. Meyve boylama, kurutma, işleme fabrikamız olacak sonrasında meyvenin yanına sebze de girecek. Onun ihalesi hazır... Canlı hayvan pazarını Kurban Bayramı’na kadar yetiştireceğiz. Çünkü İzmir’in yüzde 35 kırmızı et ihtiyacını Kemalpaşa karşılıyor. Bu pazar bir de sadece Ödemiş ve Salihli’de var. Kesim tesisleri vs. var. Herkes gelecek hayvan alıp satacak. Bunların dışında kiraz alım merkezi kuruyoruz. Yüzde 85 hisseliydi. Şimdi kamulaştıracağız ve ‘Kiraz Borsası’ kuracağız. Büyükşehir’in kanalizasyon çalışmaları var. Kemalpaşa’nın kaderi değişiyor. Kelleyi kolumuzun altına aldık çalışıyoruz. Doğalgazla birlikte yapılan çalışmalar iyi gidiyor. İlerleme kat ediyoruz.”

İzmir Köy- Koop Birliği ile tarım faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Karakayalı, yapılan çalışmalara değinerek “Şuan da Neptün Hanım çok faal çalışıyor. Bizim Kiraz Çiçekleri adında kooperatifimiz kuruldu. Burada sera yapımı başladı, fidan yetiştirecekler. Hollandalı bir Türk vatandaşla çiçek üzerine temasa geçtik. Üretimini yapıp Hollanda’da satışa sunacağız. Bunun yanı sıra zeytinyağı fabrikası kuruldu. Henüz üretime yetişemedik ancak önümüzdeki sezon başlayacağız. Bu sene yetişemedik. Kooperatifle bunları yapacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN AĞZINA BAKIYORUM
Yapılması gereken projeler, öneriler vs için ilçe belediyelerin daha çok desteklenmesi gerektiğini aktaran Karakayalı, her şeyin onayının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğine dikkat çekerek “İlçe belediye başkanlarının daha çok desteklenmesi lazım. Büyükşehir’in ağzına bakıyorum. Ben ilçe belediye başkanıyım ama Büyükşehir’in bir müdürü gibiyim. Tüm kararlar onlarda... Yolları, projeleri onlar yapıyor. Biz ricacı oluyoruz. Ben daha başka ne yapabilirm ki? Halk bana yap diyor ben de onlara diyorum” şeklinde konuştu.