GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 12:52

Başkan Engin’den Soyer’e 'değişim manifestosu' desteği: Tavır değil fikir beyanı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yayımladığı "Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu" başlıklı yazıyı yorumlayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Tunç Soyer birçok konuda düşüncelerini de paylaşıyor. Ben bunu sağlıklı buluyorum. Bu kendi düşünceleri.  Genel başkanı, parti siyasetini etkilemek için değil de fikri katkıda bulunmuş olabileceğini düşünüyorum. Birçok partili bu konularda görüş belirtirken İzmir'i 4 senedir yöneten bir belediye başkanın da görüşlerini belirtmesi normal bir şey” diye konuştu

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde alınan sonuçlara ilişkin bir açıklama yaptığı açıklamanın yankısı devam ediyor. "Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu" başlıklı yazısında Soyer, CHP'deki değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

-SOYER’İN DEĞİŞİM MANİFESTOSU’NDA NELER VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçmişte İl Başkanlığı ve ilçe başkanlığı olmak üzere bir çok kademede görev alan ve Narlıdere Belediye Başkanı görevini yürüten Ali Engin, SonSöz TV'de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı, Başkan Soyer’in açıklamalarını değerlendirdi.

MEVCUT YÖNETİME KARŞI OLDUĞUNU SANMIYORUM
Engin, “İzmir partimizin açısından kanaat önderiydi.  Birçok il yokken büyükşehir belediyelerinden bir tek İzmir vardı. Tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanının seçim yenilgisi sonrası görüşlerini kimseyi suçlamadan partililer ve kamuoyu ile paylaşması normal. Ben 'kişisel ikbal' kelimesinden kimi kastettiğini bilmiyorum ancak partilerde bunların olması da normal. Kendi ikbalini partinin önünde tutan insanlar da vardır, onları kastediyordur herhalde. Soyer mevcut yönetim ile gelip aday oldu. Onları kastettiğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞLERİNİ BELİRTMESİ NORMAL
Soyer’in genel çerçevede bir değerlendirme yaptığını ve bunun katkı verici olduğunu kaydeden Engin, “kurultay ve yenilenme  çalışmaları varken İzmir'de Büyükşehir Belediye başkanı da bu konuda önerilerde bulunabilir. Tunç Soyer birçok konuda düşüncelerini de paylaşıyor. Ben bunu sağlıklı buluyorum. Bu kendi düşünceleri... Genel başkanı, parti siyasetini etkilemek için değil de fikri katıda bulunmuş olabileceğini düşünüyorum. Birçok partili bu konularda görüş belirtirken İzmir'i 4 senedir yönelten bir belediye başkanın da görüşlerini belirtmesi normal bir şey” diye konuştu.