GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2023 Çarşamba 08:38

Başkan Engin: Alnımın akıyla tekrar aday olmak istiyorum

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeni dönem için göreve hazır olduğunu söyleyerek “Ben bu partide il başkanlığı yaptım, partililiğimden kimsenin kuşkusu olamaz. Başarılı bir iş insanı olduğuma inanıyorum. Ailemden kimseyi işe almadım. Hiçbir yolsuzlukla ismim anılmadı. Namusum ile işimi yürüttüm. Bu benim onurum olacak. Ben Narlıdere halkına verdiğim sözü tuttum. Ailemi, bana destek veren arkadaşlarımı, partimi mahcup etmedim. Alnımın akıyla tekrar aday olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, SonSöz TV'de katıldığı yayında Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde CHP kurultayındaki yaşanan değişim süreci ve 31 Mart Yerel Seçimleri ile adaylık konusu vardı.

DEĞİŞİM OLSUN ANCAK VEFA DA OLSUN DUYGUSU ÖNEMLİYDİ
Genel başkan değişiminin yaşandığı kurultay ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Engin, “Kurultayımızın hayırlı olmasını diliyorum. Kurultayla genel başkanı değişen bir partiyiz. Kendi yönettiği partiyi demokratik yollarla başkasına devretmek gerçekten önemli bir şey. Ben de kurultay delegesiydim, oyumu da Kılıçdaroğlu'na verdim. Daha önce de imza vermiştim zaten. Değişim olsun ancak vefa da olsun duygusu önemliydi. İnsanların mücadelesi, emeği var. İnsanlar iddia ortaya koyar. Tekrar aday olmak isteyen birisinin iddiası vardır. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemem. Genel Başkan bundan sonra aktif değil de partiye fikren hizmet etmek ister. Bunun için de aktif olması lazım. Bunu yapacaktır” ifadelerini kullandı.

HER DEĞİŞİM BİR UMUT GETİREBİLİR
Başkan Engin, Genel Başkan Özgür Özel’in performansının umut verici olduğunu söyleyerek “Her değişim bir umut getirebilir. Ben parti tarihinde görmediğim kadar genci ve kadını kurultayda gördüm. Bu Özgür Özel'e dönük bir teveccüh… Özgür Bey geçmiş tecrübeyi de oraya aktaracaktır. Kılıçdaroğlu'nun kapsayıcı siyasetini de kabul ediyor ve bunu geleceğe taşımayı vaat ediyor. Kurultayda bu da destek buldu. Açıklamaları pozitif ve olumlu… Bir lider bizim gibi toplumlarda önce kendisini sonra kurumunu büyütür bu tür davranışlarla. 1 haftayı geçti kurultay üzerinden ve genel başkanımızın açıklamaları umut verici… Siyaset tarzının doğru yönde yaptığını görüyorum. Bu görevlere gelen insanlar işini doğru yapsın, halktan destek alsın istenir” değerlendirmesini yaptı.

ADAY TEMİZ VE DÜRÜST OLMALI
Aday belirleme kıstaslarına değinen Başkan Engin, “CHP'de herkesin görevini düzgün yapması ve kurumunu temiz ve dürüst yönetmesi lazım. Bunların yanında bütçe kriterleri de önemli. Ne kadar borçla aldınız, ne kadarla devrediyorsunuz... Bunlar ölçülebilir yöntemler. Bunu Narlıdere'de kime sorsanız size söyler zaten. İlçe başkanı kongre yapıyor ve başarısız oluyorsa görevden alırsınız. Ancak belediye başkanını görevden alamıyorsunuz. Bu nedenle başından işine güvendiğiniz, ahlakına güvendiğiniz insanları aday yapacaksınız ve şehri yönetecek” açıklamalarını yaptı.

BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMEK İSTERİM
Yeniden aday olmak istediğini belirten Ali Engin, “İzmir'de 53 delege olarak imza verdik. Özgür Bey'i il başkanlığımdan beri tanırım, o da beni tanır. İyi bir partili olduğumu ve yönetici olduğumu görecektir. Ben önümüzdeki günlerde kendisini ziyaret edeceğim. Kurultaydan önce Narlıdere’de vatandaşlar uygun görürse, anketler olumlu çıkarsa 5 yıl daha hizmet etmek istediğimi söyledim.  Bunu kurultaydan önce de söyledim ki kurultaydan sonra bir değerlendirme yapılmasın. Tabii ki Genel Merkezimiz ve yeni yöneticilerimiz değerlendirecektir. Bizi uygun buluyorsa, ilçemizdeki vatandaşlarımız yaptıklarımızdan memnunsa tekrar devam ederiz. Tabii ki başka arkadaşlarımızın da aday olma hakkı var, onlardan biri olursa ben onlara tecrübe ve bilgilerimi aktarırım. CHP'de bunlar sorun olmaz. Ben yüzde 80 almıştım ve bu Türkiye'nin en büyük oyunu aldım. Kılıçdaroğlu için de yüzde 85 aldık. Ben kendimi tabii ki ölçtüm ancak genel merkez de bunu ölçer, başarı varsa devam ederim. Halk istemiyorsa başarısızlık varsa zaten ben kendim devam etmek istemem. Ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum dolayısıyla bir sıkıntı görmüyorum. Ben bu partide il başkanlığı yaptım, partililiğimden kimsenin kuşkusu olamaz. Başarılı bir iş insanı olduğuma inanıyorum. Ailemden kimseyi işe almadım. Hiçbir yolsuzlukla ismim anılmadı. Namusum ile işimi yürüttüm. Bu benim onurum olacak. Ben Narlıdere halkına verdiğim sözü tuttum. Ailemi, bana destek veren arkadaşlarımı, partimi mahcup etmedim. Alnımın akıyla tekrar aday çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu.

TUNÇ BEY’İ GAYET BAŞARILI BULUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden adaylığı konusuna değinen Başkan Engin, “Tunç Bey pandemiye ve dünyanın en büyük finansal krizine rağmen belediyesini ayakta tutabildi. Bizlerle uyumlu çalıştı, kentin temel sorunları ile ilgili ciddi yatırımlar yapılıyor. Çiğli arıtma tesisi yenileniyor, 650 otobüs alındı... Başarılı işler yaptı. Bu kriterler diğer belediye başkanları için de geçerli. Kamuoyu araştırması yapılacak. Tunç Bey'den vatandaşlar memnunsa Özgür Bey de kendisi ile devam edecektir. Ben kendi adıma gayet başarılı buluyorum. Önemli olan vatandaşın bizi nasıl gördüğü… Kendisi ile son derece uyumlu çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Ben Tunç Bey'in hizmetlerinden memnunum. Yeni döneme giriyoruz, genel merkezimizin ne karar verir bilmiyoruz. Ne kadar verilirse verilsin objektif olursa saygı duyarız. Ben zaten objektif olacağına da inanıyorum” dedi.