GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Kasım 2023 Salı 16:21

Kemalpaşa’da bir yol ayrımı daha… Başkanı yardımcıları bir bir terk ediyor!

Kemalpaşa Belediyesi için 31 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olmak isteyen ve görevden alınan Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in ardından bir başkan yardımcısı daha görevinden ayrıldı. Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, belediye başkanlığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri için çok sayıda isim aday adaylığını duyurmaya devam ediyor.

Kemalpaşa’da çok sayıda isim belediye başkanı Rıdvan Karakayalı’nın karşısına rakip olarak çıkmak için çalışmalara başladı. Cemil Balyeli’nin belediye başkanlığı için CHP ilçe başkanlığı görevini bırakması ile örgüt nazarında da yalnızlaşmaya başlayan Rıdvan Karakayalı’ya belediye içinden de rakipler çıkmaya başladı.

Ulucak’ta 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan ve 2019 seçimlerinde meclis üyesi olmasının ardından belediye başkan yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Türkmen’i görevden alan Karakayalı “Kemalpaşa Belediyesi siyasi propagandaların yapılacağı yer değildir. Kendisi aday adayı olduğunu söylüyor. Eğer siyaset yapacaksa, sokakta yapacak. Bunun yeri Kemalpaşa Belediyesi değildir. Bu yüzden ayrılması gerektiğini söyledim ve görevden aldım.  Bugüne kadar birlikte çalıştık, çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

PARTİLİ, PARTİSİZ, HERKESİN BAŞKANI, ABLASI VE KARDEŞİ OLACAĞIM
Türkmen’in ardından belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Arzu Külahcıoğlu Altıntoz da yerel seçimde aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Altıntoz açıklamasında “Yaklaşık 5 yıldır ilçemizin daha iyi noktalara gelmesi için verilen yetkiler doğrultusunda hareket ettim. Doğup, büyüdüğüm ilçeme daha iyi hizmetler edebilmek adına bu kararı aldığımı belirtmek istiyorum. Kemalpaşa'ya hizmet etmek için heyecan dolu bu yolculukta sizleri yanımda görmekten mutluluk duyacağım. Partili, partisiz, herkesin başkanı, ablası ve kardeşi olacağım. Hemşerilerimizin kolaylıkla ulaşabildiği, derdini sıkıntısını anlatabildiği ve sorunlara çözüm bulabilen bir başkan olarak görev yapacağım” diye konuştu.

İstifa ile ilgili açıklama yapan Karakayalı ise "Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcımız Avukat Arzu Külahcıoğlu Altıntoz 31 Mart 2024 tahinde gerçekleşecek olan yerel seçimdeki belediye başkanlığı aday adaylığı süreci dolayısıyla bugün görevinden istifa etmiştir. Siyasi çalışmalarını beledimizden bağımsız olarak yürütecektir. Kendi çalışmaları ve emekleri için teşekkür ediyor, en demokratik hakkını kullanarak çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum” dedi.