GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2023 Salı 09:17

Başkan Batur’dan ‘ruhsatsız işletme’ ve ‘tabela’ çıkışı: Ayrıcalık olamaz!

İzmir’deki mülteci krizi ile ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kaçak esnaflara göz açtırmayacaklarını belirtirken, “Resmi rakamlara göre İzmir’de 147 bine yakın mülteci var. Konak bunu en başında. Tabelalar konusunda en ufak bir tavizimiz yok. Söktürülme talimatı veriyoruz. Burası Türkiye. Kurallara uymak zorundalar. Konak sınırları içerisinde ruhsatsız çalışma gibi bir şey yok. Benim vatandaşın vergisi kirasını veriyor, ayrıcalıklı bir durum olmamalı” dedi

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde en fazla krizi neden olan konuların başında mülteci sorunu gelmeye devam ediyor.

Özellikle büyükşehirlerde büyük göçlerin olduğu ve sayılarının yüz binleri aştığı mülteci krizinde İzmir’de de resmi rakamlara göre 147 bin mülteci bulunurken, kentte sık sık kriz patlak vermişti. Özellikle Arapça tabela konusunda gerek siyasi partiler gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi mücadele verirken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV’de açıklamalarda bulundu.



ZORLA DEĞİL, UZLAŞI İLE GİTMELİLER

Suriyeli mülteci sorununun belediyelerden kaynaklanmadığını belirten Başkan Batur, “Bizim sorunumuz değil. Yoldan geçenin ayağı çukura takılsa belediye… Suriye’den mülteci geliyor, neredeyse kendi kamyonlarımız ile biz getirdi olacağız. Belediyelerin hiçbir suçu yok. Devletin izlediği politikaların neticesi bu. Her elini kolunu sallayan geliyor sınırdan. İzmir’de bu işin en büyük sıkıntısını da biz çekiyoruz. Resmi rakamlara göre İzmir’de 147 bine yakın mülteci var. Konak bunu en başında. Tabelalar konusunda en ufak bir tavizimiz yok. Söktürülme talimatı veriyoruz. Burası Türkiye. Kurallara uymak zorundalar. Konak sınırları içerisinde ruhsatsız çalışma gibi bir şey yok. Benim vatandaşın vergisi kirasını veriyor, ayrıcalıklı bir durum olmamalı. Burası Türkiye, Arapça tabela yazılır mı? Kendi ülkelerine dönmek mecburiyetindeler. Zorla değil, karşılıklı uzlaşı ile yapılacak şeyler. Bu olay ülkeye faydalı bir durumda değil” dedi.