GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2023 Salı 08:38

Konak’ın kalbindeki ihalede kritik eşik!

Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni hizmet binasının dördüncü ihalesi için 2 firma teklif verirken Başkan Batur “2 ay sonra temelini atmış oluruz. Çok güzel yeşil ve akıllı bir bina şekilde hayata geçireceğiz ve İzmir’in simge binalarından biri olacak” dedi. 

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Depreme dayanaksız olduğu için yıkılan Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’nda bulunan ana hizmet binasının yapım ihalesi 4’üncü kez gerçekleştirildi. 

Daha önce verilen tekliflerin yüksek gelmesi nedeniyle iki kez iptal edilen ihalenin üçüncüsü davet usulü ile gerçekleştirilmişti. Belli istekliler arasında ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale kapsamında ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilen 14 firma teklif dosyası almıştı. Ancak sadece 2 firmanın teklif vermesinden kaynaklı üçüncü ihale de sonuçlandırılamamıştı. Kamu İhale Kanunu’na göre en az 3 firmanın teklif vermesi gerekiyor. 

Dördüncü ihale ise geçtiğimiz Cuma (22 Eylül 2023) günü gerçekleştirildi. İhaleye iki firma teklif verdi. İhale sonuç kararının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

İhale kapsamında bin 93 metrekarelik taban alanında 2 bodrum ve 8 kat inşa edilecek. Sözleşmenin imzalanmasının ardından binanın 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.



YEŞİL VE AKILLI BİR BİNA

Hizmet binası ihalesi ile ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Abdül Batur “Cuma günü ihalemiz gerçekleşti ve 2 firma girdi. Bu hafta içinde değerlendirmesi yapılacak ve hafta sonu açıklayacağız. Şu an bir sorun gözükmüyor. 2 ay sonra temelini atmış oluruz. Çok güzel yeşil ve akıllı bir bina şekilde hayata geçireceğiz ve İzmir’in simge binalarından biri olacak.” dedi.  

30 EKİM DEPREMİ SONRASI BOŞALTILMIŞTI
İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte bir çok yapı hasar almıştı.  Hizmet binalarının hasar aldığı ilçe belediyelerinden birisi de Konak olmuştu. Ana hizmet binasından hasar tespit edilen Konak Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur, meclisten de yetki alarak binanın  yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermişti.

KARŞILIĞINDA 3 TAHSİS!
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında mülkiyeti Konak Belediyesi'nde olan Göztepe’deki çok katlı otopark, Alanyalı Konak ve Tepecik Pazaryeri'nin İzmir Büyükşehir’e devri Cumhur İttifakı’nın ret oyları ile meclisten geçmişti. Cumhur İttifakı, Göztepe'deki otopark ile Alanyalı Konak'ın devrine onay verirken Tepecik'teki pazaryeri alanının devrine karşı çıkmıştı.