GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2016 Pazartesi 09:54

Başkan Akpınar 2 yılını anlattı: 'Adaylık', stat ve çöp!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar görev süresinde gelen 2 yılını değerlendirdi. Akpınar kent gündemine dair önemli sorulara da yanıt verdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek görev süresinde geride kalan 2 yılı değerlendirdi.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar kent gündeminin önemli başlıkları stat, çöp tesisi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun sözleriyle gündeme gelen Büyükşehir başkanlığı gibi konularda da açıklamalarda bulundu.



İNCE İPİN ÜZERİNDE CAMBAZLIK YAPIYORUZ

Başkan Akpınar, “Mazbatamı aldığım gündem bu yana Karşıyaka halkını desteğiyle hizmetleri yerine getirdik. Bu süre içinde destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu güzellikler yaşadığımız acılı günlerin gölgesinde kalmamış olsaydı. Yitirdiğimiz insanları anıyorum. Demokraside seçmek ve seçilmek için kendinizi sözle ifade etmemiz gerekir. Söz nedir ki sorduğumuzda su götürür, rüzgar uçurur, geriye işler kalır. Hatır ve hayatlar kalır. Bir de vicdanın kendiyle yüzleşmenin kalibresi kadar sorulan sorular kalır. Sözün eyleme emeğin işe dönüştüğünde, sokağın insanlarına bakabiliyor, bir bardak suyun eşliğinde yürüyebiliyorsanız bu işi başarmışınızdır ve saadetinde yaşıyorsunuz.  2 yıldan beri küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticiliğin çok zor yapıldığı süreç içinde ince ipin üzerinde cambazlık yapıyoruz. Küçük bütçelerle büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Bunlar büyük paralarla değil, büyük bir aşkla yapılmış işlerdir” dedi.

BELEDİYECİLİK SADECE YOL, KALDIRIM YAPMAK DEĞİL
2 yıl içinde 60 milyon yatırım yaptıklarını söyleyen Akpınar, “Belediyecilik sadece yol yapmakla, kaldırım yapmak değil… Bir yolu, kaldırımı, temizliği belediye hizmetleri yasasındaki hizmetleri yaparken, onun dışındaki hizmetleri de yerine getirerek, halkımızla bütünleştik. Örnek belediyecilik anlayışı sergiledik. Herkes bir şey söyleyebilir. Ama belediyeler Sayıştay denetimli yerlerdir. Belediyeler dedikoduyla yönetilmez, gerçeklerle yönetilir. Siz halka hizmetin olduğu yeri yönetiyorsunuz. Kendi şirketiniz veya aile şirketiniz değil. Bizde bu anlayış içinde Karşıyaka Belediyesi olarak en iyi şekilde hizmet etmeyi kendimize görev edindik” diye konuştu.

EN İYİ ESER FİLİZLER!
Akpınar, “Bugüne kadar kente en iyi bıraktığınız şey olarak ne ise diye sorduğunuzda, Karşıyaka’nın Filizleri’dir. Çünkü parayla yapılacak bir iş değil... Gönüllülük esası yapılıp kentin bütününe dokunma işidir. Aileye ve öğrenciye dokunuyorsunuz. Ben en iyi o eseri bıraktığımız düşünüyorum. Çok önemli bir yerel yönetim eseri bıraktığımız düşünüyorum. Hayalim Karşıyaka’ya Güzel Sanatlar Fakültesi kazandırmak. Dokusuna yakışacağını düşünüyorum. Sizlerin desteğiyle yerine getireceğimize inanıyorum. Bürokrasiyi düşünerek, çalışma prensibi içinde bir yöneticilik anlayışına sahibiz. Adaylıktan bugüne kadar söylediğim bir söz var. Yerel yönetimlerin resmi kurum algısında çıkarıp, kentin en büyük sivil toplum örgütü haline dönüştürmek. Bu prensip içinde çalışarak, halka hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİAT TEMELLİ SİYASET YAPANLAR BU HALE GETİRİYOR
Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ÇED onay verilmemesi siyasi olarak nitelendiren Akpınar, “Siyasetçiler kenti için çalışmalıdır. Hizmet ederken, vatandaşın rahat yaşaması için çalışıyoruz. Siyaset farklı ortamlarda ilerliyor. Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, birbirlerinin farklılıklarını ortaya çıkararak halkı buna inandırmasıdır. Muhalefette olan milletvekilleri muhalefet yapıyorlar ama neye karşı yaptıklarını kendileri de bilmiyor. CHP’li belediye başkanları vatandaşı ayırmadan hizmetleri yerine getiriyor. Ben üzülerek görüyorum ki, AKP milletvekilleri ‘Bize bunu verirseniz bunları yaparız’ diyorlar. Vatandaş üç yıl daha mı beklesin? Ben bunların doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. İzmir’de kimse kendi bulunduğu yere çöp tesisi istemiyor. Dünyanın her yerinde kentlerin içinde çöp tesisleri var. Biz Karşıyaka belediyesi olarak çöp tesisi açıyoruz. Çöp için yurttaş bilinci olması gerekiyor. Çöpten para kazanılıyor. Harmandalı gibi bir yerden İzmir’in kurtulması gerekiyor. Bir an önce bütün kurumların bir araya gelerek, bir tanenin yeterli olmayacağını düşünerek,  nerelerde yapılacaksa yapılması gerekiyor. Ekonomiye de katkı sağlaması gerekir. İktidar muhalefet çekişmesi içinde İzmir halkı zarar görüyor.  İlla ben bilirim diye bir şey de yok. Biz illa ben bilirim ile uğraşmıyoruz. İkna siyasetin temelinde vardır. Biat ise dinin temelinde vardır. Biat temelli siyaset yapanlar bu hale getiriyor” dedi.

DAHA BÜYÜK BİR CİNAYET YOKTUR!
Stat sorunun Karşıyaka’nın değil İzmir’in sorunu olduğunu söyleyen Akpınar, “Kentin takımlarının başarısı stadyumlarla ilgisi olmadığını görüyoruz. Ege Bölgesi’nin gurur Akhisar Belediyespor’un stadyumu yok ama ilk 5 içinde mücadele veriyor. Stadyum sorunu yönetsel anlayıştan kaynaklanıyor. Stadyum doğru planlamayla, kentin geleceği düşünülerek yapılır. Ben ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mevcut yere stadın yapılamasını doğru bulmuyoruz, Örnekköy’de spor kompleksi yapılarak kentin rahat nefes alacağını düşünüyoruz. O alana stadyum yapmak demek, kentin geleceğini katletmek demektir. Konutların arasına, güvenliğin olmadığı giriş çıkışın olmadığı bir bölgeye stadyum yapmak kadar büyük bir cinayet yoktur. ‘Doğru yerde yapılsın, elime mikrofonu alıp hükümete teşekkür edeceğim’ demiştim. Karşıyaka bugün küme düşüyorsa lejyonerler sayesinde düşüyor. Karşıyakalı genç kardeşlerimiz ne yazık ki yok” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI ARIZALI YASA
Kentsel dönüşüm ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akpınar, “Sadece tek başınıza planlama yapamıyorsunuz. Kentin tümünü bu işin içine katmak gerekiyor. Daha önce plan yapılmış, fakat üzerinde tartışılmamış. Zaten kentsel dönüşüm yasası arızalı bir yasa. Vatandaşı farklı algılara yönlendiren sıkıntılı insanlar da var. Bunlara itibar etmemelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

‘HAYIR’ DEME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 için ‘veda sözleri’nin ardından adının adaylık için geçmesi konusunu yorumlayan Akpınar konuyla ilgili, “Siyaset yaşam biçimidir. Meslek değildir. Eğer ben bugün, ‘Yok efendim ben sadece ilçe belediye başkanlığı yapıp evime döneceğim’ dersem yalan söylemiş olurum. Ben siyaset yapmaya devam edeceğim. Hırsla siyaset yapmam. Ben kendimi hazırlarım. Toplumun ne istediği önemlidir. Aziz Kocaoğlu bana göre erken bir açıklama yapmıştır. 2019 şartlarında yeniden ihtiyaç olduğunda ‘hayır’ deme hakkına sahip değildir. Bana ne derlerse ben onu yaparım” dedi.