GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2016 Pazartesi 08:26

Bornova’da bahar temizliği gelenek oldu!

‘Bahar Temizliği’ bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda Bornovalıları buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar, vatandaşlar temizlik işçileriyle birlikte sokakları temizledi.

Bornova Belediyesi’nin büyük ilgi gören ‘Bahar Temizliği’ bu yıl da yoğun katılımla başladı. Evlerdeki bahar temizliğini sokaklara taşımak için Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan Bornovalılar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve temizlik işçileriyle birlikte sokakları temizledi.

Bahar temizliğine katılanlar yerlerdeki çöpleri topladı. Mustafa Kemal Caddesi’ni boydan boya geçerek temizleyen Bornovalılar herkese örnek oldu. Temizliğe Bornova Belediyesi’nin mobil sokak süpürme araçları ve mini çöp taksiler de katıldı.

En etkili temizlik kirletmemek
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bahar temizliğinin önümüzdeki hafta Evka-4 ve Atatürk Mahallesi ile ardından da diğer mahallelerde devam edeceğini söyledi. En etkili temizliğin kirletmemek olduğunu söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bu etkinlik ile özellikle bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Ne kadar temizlersek temizleyelim, kirletmemek konusunda özen göstermezsek istenen sonuca ulaşamayız. Biz tertemiz bir Bornova istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bünyesindeki mesai arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışıyor. Vatandaşlarımızın da duyarlılığı ve katkısıyla daha çok çalışarak evimiz dediğimiz Bornova pırıl pırıl oluyor” dedi.