GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:09

Bakanlıktan yeni kararlar... İzmir'in dağları delik deşik edilecek!

İzmir sınırlarında açılmak istenen 3 taş ocağı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı arama ruhsatı izni verirken 3 taş ocağı için de süre uzatımı verildi. Alınan kararlara İzmir’in kent merkezinde mermer ocağı açılacakken Koza Altın’ın bir altın-gümüş madeninin de işletme süresi uzatıldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, son taşınmaz komisyonu kararlarını açıkladı.

Açıklanan kararlar arasında İzmir’i de yakından ilgilendiren pek çok taş ocağı kararı da yer aldı. 3 taş ocağı kurulması için izin verilirken 3 taş ocağının da işletme süresi uzatıldı.

BORNOVA’YA MERMER OCAĞI
Alınan karalara göre iş insanı Ali Küçüközbek’e ait maden şirketinin Bornova’da açmak istediği mermer ocağı için arama ruhsatı talebi verildi.

FOÇA VE ALİAĞA’YA İKİ AYRI OCAK
Ayrıca Foça ilçesinde Global Industry Minerals şirketinin ve Aliağa ilçesinde de Akkar Madencilik açmak istediği bentonit ocakları ile ilgili de talep edilen arama ruhsatları talepleri kabul edildi.

Projelerle ilgili çevresel etki değerlendirme süreçlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

3 OCAĞA SÜRE UZATIMI
Ayrıca Koza Altın’ın Bergama ilçesindeki altın-gümüş ocağı işletmesinin, Kimtaş Kireç Sanayi Şirketi’nin Torbalı ilçesindeki dolomit ocağı işletmesinin ve Polat Maden Şirketi’nin Karaburun sınırlarındaki seramik kili ocağı işletmesinin de ruhsat süreleri uzatıldı.