GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ocak 2016 Cuma 09:34

Bakanlıktan belediyelere: ‘Hassan bölgeleri’ bildirin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevresel gürültünün değerlendirilmesi kapsamında belediyelerden ‘hassas bölgeleri’ bildirmelerini istedi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Dikili ve Foça Belediyeleri başta olmak üzere Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yetki devri yapılan belediye başkanlıklarından 29.02.2016 tarihine kadar ‘hassas bölgeleri’ bildirmelerini istedi.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetim Yönetmeliği’nin ‘Eğlence Yerlerine İlişkin Esaslar’ kapsamında yapılan düzenlemelere göre, çok hassas ve hassas kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasak. Ancak, yörenin özelliğine bağlı olarak gerekli görülmesi halinde, canlı müzik yayınının yapılacağı zaman dilimleri İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile yeniden düzenlenebilir.

Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Dikili ve Foça Belediyeleri başta olmak üzere, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne yetki devri yapılan belediyeler, yönetmelik hükmünde belirtildiği üzere ilçe sınırları içerisinde uygun görülen alanların tespit edilmesi ve Mahalli Çevre Kurulu’nda karara bağlanması için 29.02.2016 tarihine kadar ‘hassas bölgeleri’ belirleyip Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderecek.