GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
7 Eylül 2023 Perşembe 17:43

Bakanlık’tan Valiliğe jeotermal izni… Otel için kaynak aranacak!

İzmir Valiliği, Yıldızlar SSS Holding’e ait Çeşme’deki otelin arazisinde jeotermal kaynak arayacak. Kaynaktan çıkarılacak su şirkete satılacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ– İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın (YİKOB), Çeşme ilçesinin Sakarya Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği jeotermal kaynak arama projesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdiğini duyurdu.

Proje kapsamında açılacak bir adet sondaj noktasından çıkarılacak jeotermal kaynak, parsel üzerinde bulunan Eti Hotel ve Turizm İnşaat Emlak Yatırım Şirketi’ne ait otelin sıcak su (havuz, duş) ihtiyacında ve ısıtmasında kullanılacak.

3 YILLIK PROTOKOL
İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Eti Hotel arasından imzalanan protokol ile YİKOB’a ait 2084 ruhsat nolu sahada çıkarılacak jeotermal kaynak hakkı şirkete devredildi. 3 yıllık imzalanan protokole göre sondaj kuyusunun yıllık kullanım bedeli 46 bin 68 lira olarak belirlenirken şirket ayrıca metreküp başına 1,86 Türk Lirası ödeme yapacak. Fiyatlar yıllık olarak güncellenecek. Valilik bu proje için bir milyon 964 bin 825 Türk Lirası harcayacak.

PARSEL YILDIZLAR SSS HOLDİNG’E AİT
Sondaj çalışmasının yapılacağı ve Eti Hotel’in bulunduğu 207 ada 28 parsel ise Yıldızlar SSS Holding’in sahibi olan Sebahattin Yıldız’a ait. Yıldızlar SSS Holding’in enerji, petrol, gaz, metalik madenler, seramik ve hizmet sektöründe çalışmaları bulunuyor. Holding, 2004 yılında özelleştirilen Eti Gümüş AŞ’yi de satın almıştı.