GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
9 Ocak 2023 Pazartesi 17:17

Bakanlık ön onay verdi… İnşaat devinden 650 milyonluk RES yatırımı!

Ankara merkezli Pekerler İnşaat bünyesinde bulunan Nesma Enerji’nin İzmir’in Bergama ilçesinde 650 milyonluk yatırımla kurmak istediği rüzgar enerji santrali için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilk onayı verdi.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir-Balıkesir sınırında Nesma Enerji tarafından inşa edilmek istenen Karlık RES ve Enerji Depolama Tesisi ile ilgili ‘çevresel etki değerlendirme’ (ÇED) sürecini başlattığını duyurdu. 

bin 311 hektarlık santral sahasına 45 MWm/44 MWe gücünde 9 adet türbin dikilmesi planlanıyor. Santralde yıllık 154 milyon kWh elektrik üretilmesi hedefleniyor. 650 milyonluk yatırımla inşa edilecek santralin inşaat aşamasında 80, işletme aşamasında ise 10 personel çalıştırılacak. Çevre Düzeni Planı’nda türbinlerin dikileceği alan orman statüsüne sahip. 

Başvuruyu yapan Nesma Enerji, Yönetim Kurulu Başkanlığını Özgür Peker’in yaptığı Pekerler İnşaat isimli şirketin bünyesinde yer alıyor. Şirketin pek çok kamu ihalesinde imzası bulunuyor.