GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 17:58

Bakan Tekin'den Bergama'ya öğretmenevi müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı, esnafı ziyaret etti. Bir öğretmenevini Bergama'ya kazandırabileceklerini anlatan Tekin, "Seçimden sonra inşallah Sadık Bey (Doğruer) belediye başkanı olduğunda buraya geleceğiz. Hem başkanımıza başarı dileyeceğiz hem de bu sözlerimizi masaya yatırıp hemen hayata geçireceğiz inşallah" dedi.

Tekin, AK Parti Bergama Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, ilçede yapımı devam 16 derslikli Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu, 24 derslikli 14 Eylül Anadolu Lisesi ve 24 derslikli OSB içerisindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eylül ayında eğitim öğretime açılacağını söyledi.

Bunların dışında iki okulu daha yatırım programına aldıklarını aktaran Tekin, "Bunlardan birisi Bergama Özel Eğitim Okulu 8 derslik, birisi de Fatih Mahallesi'nde 24 derslikli bir okul. Onların da ihale sürecini başlatıyoruz." dedi.

Bakan Tekin, kendisine ilçede öğretmenevi ihtiyacı olduğunun belirtildiğini ifade ederek, müsteşarlığı döneminde Kınık'taki öğretmenevinin yapımına katkı koyduğunu anlattı.

Benzeri bir öğretmenevini Bergama'ya kazandırabileceklerini anlatan Tekin, "Seçimden sonra inşallah Sadık Bey (Doğruer) belediye başkanı olduğunda buraya geleceğiz. Hem başkanımıza başarı dileyeceğiz hem de bu sözlerimizi masaya yatırıp hemen hayata geçireceğiz inşallah. Ben ilkesel olarak verdiğim sözleri tutarım, tutamayacağım sözleri de bugüne kadar hiçbir yerde vermedim." diye konuştu.

Tekin, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer'e kefil olduğunu söyleyerek, "İnşallah hükümet, büyükşehir, ilçe belediyesi el ele Bergama'ya ve İzmir'e, dolayısıyla Türkiye'ye en iyi hizmeti hep beraber yapacağız." ifadesini kullandı.