GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 17:43

CHP adayı Tugay ‘Hamza Dağ İzmir’e bir şey katmadı dedi… AK Partili İnan’dan tepki geldi: Gel Bakırçay Bölgesi’ne sor!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın rakibi Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ için “İzmir’e çok şey katmadı” ifadeleri AK Parti cephesinde tepkilere neden oldu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Hamza Dağ Bey’in İzmir’e ne kattığını öğrenmek istiyorsan gel Bergamalı, Kınıklı hemşehrilerimize sor. Gel Bakırçay Bölgesi’ne sor” diyerek Tugay’a tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında rakibi olan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başka adayı Hamza Dağ için “İzmir’e çok şey katmadı” ifadelerini kullandı.

‘HAMZA BEY’İN NE KATTIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORSAN GEL BAKIRÇAY’A SOR’
Tugay’ın bu sözleri AK Parti cephesinde tepkilere neden oldu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama’da açılan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuştu. İnan, Tugay’ın sarf ettiği sözlere yüklenerek, “14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu yenildi. O zaman diyorduk ki milletçe parti olarak bundan daha kötüsü gelir mi? Bundan daha kötüsü geldi, CHP’ye genel başkan oldu. İzmir’de de diyorduk ki Tunç Soyer’den daha kötüsü gelir mi? Ondan daha kötüsü geldi CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Dün bir açıklaması var Cemil Tugay Bey’in; ‘Hamza Dağ Bey İzmir’e ne kattı?’ Hamza Dağ Bey’in İzmir’e ne kattığını öğrenmek istiyorsan gel Bergamalı, Kınıklı hemşehrilerimize sor. Gel Bakırçay Bölgesi’ne sor. 13 senedir Bergama’da Hamza Bey’in dolaşmadığı köy kaldı mı değerli hemşehrilerim? Bergama’da kahve kahve Hamza Bey’in izi var. Herkes Hamza Dağ Bey’e duyduğu muhabbeti inşallah 29 gün sonra hep beraber göreceğiz” dedi.

‘HAMZA DAĞ CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR ALMIŞ BİRİSİDİR’
İnan, Dağ’ın İzmir için yaptığı çalışmaların hem CHP İzmir milletvekilleri hem de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından teşekkür edildiğini hatırlatarak Tugay’a şu sözlerle yüklendi:

Bergamalı hemşehrilerimize sorduğun gibi şu an ki mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı’na da sor. Tunç Soyer Bey televizyonlarda, sosyal medyada en az beş kere Hamza Dağ Bey’in bu şehre kattıkları konusunda teşekkür etmiş birisidir. CHP’li milletvekillerinden teşekkür almış birisidir. Tabi bu zamana kadar teşekkürlerini ilettiler. Çünkü milletvekilliği dönemindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. İnşallah 31 Mart’ta Hamza Dağ Bey Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra belediye başkanı olarak yaptıkları için teşekkür edeceksiniz ve bizler İzmir’de eser siyasetini, belediyeciliği, millete hizmet etmenin ne anlama geldiğini sizlere öğreteceğiz.