GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Şubat 2023 Çarşamba 13:44

Aynı TIR, iki farklı pankart… İlçe başkanından ‘fotoğraf’ açıklaması

İzmir’in Menemen ilçesinden deprem alanlarına gidecek olan yardım TIR’ına hem valilik hem AK Parti teşkilatının ayrı ayrı pankartlarının asılarak fotoğraf çekilmesi sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. AK Parti Menemen ilçe Başkanı Ahmet Can Çelik “TIR dahil olmak üzere tüm yardımlar AK Parti Menemen İlçe Teşkilatımız tarafından toplanmıştır. Ancak bölgede OHAL ilan edilmesi nedeniyle bizler yardımlarımızın daha kolay ve rahat gitmesi amacıyla koordinasyonu sağlayan İzmir Valiliği tarafından gönderilmesinin daha doğru olacağı yönünde kararını verdik” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş’da yaşanan ve Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye’den bölgeye adeta yardım yağıyor.

AYNI TIR 2 PANKART
Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik Menemen’den yola çıkacak TIR’ın önüne İzmir Valiliği ve Türk Kızılay İnsani Yardım Destek yazılı pankart ile fotoğraf çekildi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa sonrasında ise yine aynı TIR’ın önüne 'AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı’ yazılı pankartın asılması ve AK Parti Menemen İlçe Teşkilatı’nın önünde poz vermesi tepkilere yol açtı.

İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Sosyal medyadan çok sayıda tepki gelmesi sonrası süreci anlatan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, “TIR dahil olmak üzere tüm yardımlar AK Parti Menemen İlçe Teşkilatımız tarafından toplanmıştır. Ancak bölgede OHAL ilan edilmesi nedeniyle bizler yardımlarımızın daha kolay ve rahat gitmesi amacıyla koordinasyonu sağlayan İzmir Valiliği tarafından gönderilmesinin daha doğru olacağı yönünde kararını verdik. Sosyal medyada iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.