GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2022 Salı 12:01

Aydın'dan 'yeni dönem' değerlendirmesi: Nasıl bir politika izleyecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat Aydın yeni dönem ile ilgili net konuştu. Nasıl bir siyaset izleyeceği yönünde merak edilen soruyu yanıtlayan Aydın, "Biz CHP olarak her zaman doğru bir söylemle ya da doğru bir üslup ile düşüncelerimizi dile getireceğiz" dedi ve iktidar olarak kutuplaşmalara neden olmadan süreci yürüteceklerini ifade etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde merak konusu olan 'CHP Grubunun yeni Grup Başkanvekili' kim olacak sorusu Nisan ayı ilk oturumu öncesi netliğe kavuşmuştu. Parti içinde tartışmalara neden olan ve sadece Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün kesin bir dille 'adayım' dediği süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat Aydın'ın başkanlığını istediği kulislerde yer almıştı.

Yaşanan süreç sonrası, Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ilk olağan meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de katıldığı grup toplantısında yapılan oylama sonrası Karşıyaka Meclis Üyesi Murat Aydın, Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu'nun yeni Grup Başkanvekili olarak belirlendi.

Grup Başkanvekili olmasının ardından Ege'de Son Söz'e konuşan Murat Aydın, yeni dönem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPTIKLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda açıklamalarda bulunan Aydın, temel grup anlayışında değişiklik olmayacağını vurgularken, "Önceki dönemde yaptıklarımızı sürdüreceğiz elimizden geldiğince... Şehrin daha iyi olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet çizgisi belli ve bunu artırarak sürdürmek için belediye başkanımızı desteklemeye devam edeceğiz. Temel yönetim anlayışında ve  Cumhuriyet Halk Partisi grubunun yaklaşım biçiminde farklılık olmayacak. Tunç Başkanın çalışmalarına katkı verme konusunda çalışmalarımız arttırarak sürdüreceğiz. Ülkemiz ve şehrimiz zor bir dönemden geçiyor... Bu zorlukların üstesinden el birliği ile geleceğiz ve şehrin gelişmişlik düzeyini arttıracağız" diye konuştu.

SERTLEŞMEDEN, KUTUPLAŞMADAN...
Geçmiş dönem grup başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Özuslu'ya yönelik "Sert ve etkili siyaset yapamıyor" eleştirilerini reddeden ve Özuslu'nun başarılı bir grafik çizdiğini belirten Aydın, "Burası İzmir... Burada insanlar birbirleri ile uyum içinde yaşamaya çalışıyor her zaman... İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki tüm meclis üyeleri İzmir'in menfaatlerini korumak için kendi görüş ve tavırlarını ortaya koyuyorlar. Elbette farklı görüşlerimiz var ve bunları dile getirmeye çalışıyoruz... Türkiye siyaset dilinin sertleşmesinden çok şey çekiyor. Biz İzmir'de bu sertlik ve kutuplaştırıcı dil üzerinden siyasi anlayış içerisinde olmadık, olmayacağız da. Kavga eden ve birbiriyle didişen gruplar olmayacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman doğru bir söylemle ya da doğru bir üslup ile düşüncelerimizi dile getireceğiz. İnsanlar iktidarın dili sertleştirmesinden kaynaklı 'Biz de burada iktidarız, neden bu sertliği yapmıyoruz?' diye bir düşünce içinde olabilirler... Biz burada iktidarız ve sertleşmeden, kutuplaşmadan görüşlerimizi söylemenin yolunu buluruz. Bu nedenle Sayın Özuslu'ya yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. Kendisi partimizin ve grubumuzun görüşlerini en iyi şekilde dile getirdi ve getirmeye de devam edecek" ifadelerini kullandı.

ONUN BAŞARISI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR
Süreç içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kendisi arasında bundan sonra nasıl bir uyum olacağı hakkında da sorulan soruya yanıt veren Aydın, "Hepimiz gibi bende sayın başkanın başarılı olması için ne katkı sağlamamız gerekiyorsa onun için çalışıyorum. Sayın başkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday gösterdiği ve halkın oyunu alan bir başkan. Onun başarısı hepimizin başarısıdır. Şehrin başarısıdır. Sayın başkan ile uyum içinde olmamak gibi bir durum söz konusu değil. Elimizden gelen katkıyı vermek, muhalefet meclis üyeleri dahil tüm üyelerin görevidir. Sayın başkanın yapacağı tüm çalışmalar tüm kent için önemlidir. Bize de verilen görevi her zaman en iyi şekilde yerine getirmek için hazırız" dedi.