GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Şubat 2022 Cuma 20:04

Atatürk Kültür Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

Emniyet Müdürlüğü'nün geçici olarak kullanmak üzere taşınması gündemde olan Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, Mart ayından itibaren kültür sanat faaliyetlerine devam edileceği öğrenildi. Bu gelişme, Emniyetin oraya taşınması düşüncesinden vazgeçtiği şeklinde yorumlandı

EGEDESONSÖZ - Depremde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasının boşaltılması ve Konak'taki Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ne taşınıp geçici bir süre orada hizmet vermesi planıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

GRUPLARA, ORGANİZASYON FİRMALARINA YAZI YAZILDI

AKM yetkililerinin, çeşitli tiyatro ve etkinlik gruplarıyla organizasyon şirketlerine yazı göndererek, Atatürk Kültür Merkezi çatısı altında Mart ayından itibaren her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmeye başlanacağı yönünde bilgilendirmede bulunulduğu öğrenildi. Bu bilgilendirmenin, polisin AKM'ye geçme ihtimalinin ortadan kalktığı, merkezin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağı şeklinde yorumlandı.

KAHRAMAN: EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ ANCAK...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. İlker Kahraman, Atatürk Kültür Merkezi'nin kültür ve sanata hizmet etmesi gerektiği konusunda tavır sergilediklerini, bu nedenle son gelişmeden çok büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkan Kahraman, Egedesonsöz'e şu açıklamayı yaptı:

"Bugün üç kişi tarafından arandım. Arkadaşlar, AKM'nin, Mart ayından itibaren tiyatroculara ve diğer etkinliklere açılacağını ifade ettiler. Bu haber çok da sevindirdi bizleri. Ayrıca, Ege Üniversitesi'ni bu kararından dolayı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Çok doğru bir karar verilmiş. Emniyet Müdürlüğü de elbette bizim için çok değerli. Onların da iyi bir yere taşınacaklarını düşünüyorum ama AKM'nin yeniden tiyatro ve çeşitli etkinliklere açılacak olmasından da çok büyük mutluluk duyduk. Buna katkı koyan İzmir camiasına teşekkür ediyoruz. Yerel yönetim ve merkezi hükümetle işbirliği halinde olduğunun güzel bir göstergesi oldu. İzmirlilere hayırlı olsun."

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN BİRKAÇ UYGUN YER BULUNDUĞU KONUŞULUYOR

Öte yandan Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İzmir il Emniyet Müdürlüğü binasına alternatif yer arayışlarının sürdüğü, birkaç yer üzerinde mutabık kalındığı, kararın yakında netleşeceği öğrenildi.