GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Şubat 2022 Cuma 16:53

O hastane korona doldu!

İzmir’deki tüm hastanelerin covid yoğun bakım odalarının dolduğu, dün itibariyle Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde ise tüm yoğun bakım ünitelerinin covid hastalarına hizmet vermeye başladı öğrenildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir’in covid 19 vaka tablosunda yüz binde 725’e ulaşan oranı, hastanelere de olumsuz bir şekilde yansıdı. İzmir’deki hastanelerin covid yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolduğu konuşuluyor.  Artan vaka sayılarına paralel olarak hasta yatışlarında da büyük bir yoğunluk yaşanırken, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ndeki covid 19 yoğun bakım ünitesinin dolması nedeniyle, diğer yoğun bakım ünitelerinin de dün itibariyle covid hastalarına hizmet vermeye başladığı öğrenildi.

DÜN İTİBARİYLE DİĞER YOĞUN BAKIMLAR COVİD HASTALARINA AÇILDI
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’deki hastanelerin yoğun bakımlarında aşırı iş yükü olduğuna vurgu yaparak, “Maalesef Bornova Türkan Özilhan Hastanesi’nde covid yoğun bakım ünitesi yetmeyince, diğer yoğun bakımlar da covid hastalarına açıldı. Bu tablonun önümüzdeki süreçte diğer hastanelerde yaşanması durumu söz konusu. Çünkü covid vakaları, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de bir hayli arttı” açıklamasında bulundu.