GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Nisan 2024 Pazartesi 12:47

Asansör'de 3,5 saatlik başkanlar zirvesi: Toplantıda neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partisinin ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Tarihi Asansör’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluşan isimler yaklaşık 3,5 saatlik görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde ise ‘uyum’ mesajları yer aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partisinin ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Tarihi Asansör’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluşan isimler yaklaşık 3,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise mali yapı yer aldı.

Toplantıda konuşan Cemil Tugay ilçe belediye başkanlarına ilçelerinde yaşanan sorunları sorduğu öğrenildi. Büyükşehir ve ilçe belediye arasında uyumun olması gerektiğini belirten Tugay,  yapılacak çalışmalarda eşgüdümlü olarak gidilmesinin hem zaman hem de maddi açıdan iki tarafı da rahatlatacağını belirttiği kaydedildi.

Mali  açıdan da belediye başkanlarına dikkatli olmaları gerektiğini belirten Tugay’ın gereksiz işe alımlar yapılmaması gerektiği ve sosyal yardımların arttırılarak zor durumda olan vatandaşların yanında olunmasının önemli olduğunu belirttiği öğrenildi.

BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR
Toplantıda ayrıca birçok belediye başkanın Cemil Tugay’ın göreve gelişinin ardından  gösterdiği performanstan ve yaptığı açıklamalardan dolayı kendisini tebrik ettiği ve ‘uyum’ konusunda  da çalışmalarını takdir ettikleri iddia edildi. Toplantıda ilçe belediye başkanlarının ayrıca ilçelerinde yaşanan sorunları ve destek talep ettikleri konuları da Tugay'a aktardığı öğrenildi.