GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2024 Pazar 09:25

Araştırmacı Yaldız’dan ‘seçim kampanyası’ değerlendirmesi: Hamza Dağ rakiplerine tur bindirdi!

Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, “Hamza Dağ, logo meselesinde ilk yaptığı açıklamada ittifak adayı olarak böyle bir tercihte bulunuyorum demişti. AK Parti ve İzmir arasındaki doku uyuşmazlığı, geçmişten gelen sorunlara çok yüz-göz olmadan ben bu şehri Hamza Dağ felsefesi ile yöneteceğim demek istiyor olabilir. Pozitif ve sorunsuz bir kampanya yürütüyor. En azından Tugay gibi kendi mahallesinde tartışılmıyor. CHP’de iç tartışma sürerken bence Dağ rakiplerine tur bindirdi. Hala biz Özel ve Soyer arasındaki anket konusunu dinliyoruz diğer taraftan” dedi.

EGEDESONSÖZ - Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız Sonsöz TV’nin konuğu oldu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, AK Parti’nin İzmir’deki seçim kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MUHALEFETE MUHALEFET EDEN SERT DİL KULLANAN DİLİN DIŞINDA…
Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ’a yöneltilen konular ve siyasi geçmişi ile ilgili konuşan Yaldız, “Hamza Dağ, logo kullanmadığı, takiye yapıyorsun, belediyenin sosyal tesislerinde içkiyi yasaklayacak mısın sorularını cevapladı. Dağ gökten zembille inmiş tanımadığımız bilmediğimiz, temas etmediğimiz biri değil. Yoğurt yiyişini biliyoruz. Daha bıyıkları terlemeden gençlik kolları il başkanlığı döneminden iyi biliyorum. Hamza Dağ görevdeki Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 3 kez teşekkür ettiği bir milletvekiliydi. Dağ'ı da son yıllarda dikkatle izlediğim kadarıyla İzmir ile ilgili hep pozitif haberin altında gördüm. Bilindik AK Parti dilini uzun süredir terk etmişti. Muhalefete muhalefet eden sert dil kullanan dilin dışında pozitif, sorunu çözmeye çalışan bir noktadaydı. Bu anlamda CHP'nin handikaplarından biri büyükşehir ve 19 belediye kurumsallığında faydalanamıyor. Bu isimlerin büyük bölümünün Dağ ile teması vardı” diye konuştu.

POZİTİF VE SORUNSUZ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR
Dağ’ın partisi tarafından tartışılmamasına dikkat çeken Yaldız, “İzmir-Ankara arasında siyasal iletişim köprüsü vardı ve bundan geçen çok sayıda CHP'li başkan vardı. 5 yılın sonunda hizmet üretmemiz gerekiyor. Çöpü toplarsınız, park bahçeler bank koyup personel maaşı ödersiniz aksi durumda. Dağ 16 yıldır üst düzey siyaset yapan birisi. Biz ve İzmir halkı onu tanıyor. Bu isim zaten AK Parti'nin 22 yıllık siyasal hayatı var ve 16 yıldır İzmir'i üst düzeyde temsil eden biri. Logo meselesinde ilk yaptığı açıklamada ittifak adayı olarak böyle bir tercihde bulunuyorum demişti. Burada MHP seçmenini hedef aldığını düşünmüştüm. Halen logoyu neden kullanmıyor diye konuşuluyor. Logo kullansa afişler bu kadar konuşulmayacaktı. Belki de reklam stratejisi bu. AK Parti ve İzmir arasındaki doku uyuşmazlığı, geçmişten gelen bazı sorunlarla çok yüz-göz olmadan ben bu şehri Hamza Dağ felsefesi ile yöneteceğim demek istiyor olabilir. Pozitif ve sorunsuz bir kampanya yürütüyor. En azından Tugay gibi kendi mahallesinde tartışılmıyor. CHP’de iç tartışma sürerken bence Dağ rakiplerine tur bindirdi.  Hala biz Özel ve Soyer arasındaki anket konusunu dinliyoruz diğer taraftan” diye konuştu.