GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Eylül 2016 Perşembe 15:25

Ankara'da İzmir masası: 3 saatlik zirvede neler konuşuldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İzmir’de görev yapan bürokratlarla bir araya geldi. Kentsel dönüşümden SİT’e, Körfez ÇED’den imar planlarına kadar birçok konunun masaya yatırıldığı toplantı üç saat sürdü.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde iken yaptığı İzmir ziyareti ve söylemleri ile dikkat çeken yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ankara’da bakanlığın İzmir bürokratlarını ağırladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan öncülüğünde başkente giden bürokratlar İzmir’in konularını masaya yatırdı.

Üç saat süren toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluğunda yer alan kentsel dönüşüm projeleri ile bakanlığın geçmiş yıllarda belediyelere devrettiği diğer kentsel dönüşüm projeleri ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca, İzmir’de zaman zaman sorunlara neden olan SİT alanlarındaki düzenlemeler, Körfez ÇED ve liman rehabititasyonu, imar planları ile yeni düzenlemelerin görüşüldüğü öğrenildi.

Bakan Özhaseki ziyaretle ilgili, “İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle İzmir’de yürütülen projeleri ve tespit edilen ihtiyaçları değerlendirdik. İzmir'i geleceğe taşımak, çehresini güzelleştirmek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” dedi. 

Öte yandan Bakan Özhaseki’nin ayrıntılı çalışmalar hakkında bilgi almak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere önümüzdeki günlerde İzmir’e de geleceği belirtildi.